Μπρουσκέτα καπρέζε
Ντομάτες, βαλσάμικο και βουβαλίσια μοτσαρέλα πάνω σε μια φρεσκοψημένη φέτα ψωμί
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΑ ΨΩΜΙΟΥ 5 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course Ορεκτικά, Σνακ
Cuisine Ιταλία
- 4 φέτες ψωμί φρέσκο και ελαφρός φρυγανισμένο
- 250 γρ μοτσαρέλα ντι Μπουφάλα
- 1 κτσ βούτυρο
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 ντοματίνια
- 5 κτσ βαλσάμικο ξύδι (μπορεί να χρειαστείτε και λιγότερο, ανάλογα με τη δύναμη του ξυδιού)
- 1 κτσ ζάχαρη
- αλάτι για τη γεύση
- πιπέρι για τη γεύση
- βασιλικός για το σερβίρισμα
Περιχύστε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τις στο φούρνο στους 120°C για 5 λεπτά, ή τις περνάμε από τη φρυγανιέρα, ή απλά τις φρυγανίζουμε ελαφρά, περνώντας τις φέτες από το τηγάνι.
Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε φέτες.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και λιώνετε σε αυτό λίγο βούτυρο. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στα κρεμμύδια στο τηγάνι και αλατίστε.Βάλτε ένα καπάκι για περίπου 2 λεπτά και σοτάρετε.Αφαιρέστε το καπάκι και σβήστε τις ντομάτες με το βαλσάμικο ξύδι.Προσθέστε τη ζάχαρη και μην ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο ξύδι. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύετε τα πάντα μαζί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Τοποθετήστε περίπου δύο φέτες μοτσαρέλα στο ψωμί και περιχύστε τις μαγειρεμένες ντομάτες από πάνω.
Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό.
Keyword βαλσάμικο ξύδι, βασιλικός, μοτσαρέλα, ψωμί