Go Back

Μπρουσκέτα καπρέζε

Ντομάτες, βαλσάμικο και βουβαλίσια μοτσαρέλα πάνω σε μια φρεσκοψημένη φέτα ψωμί
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΑ ΨΩΜΙΟΥ 5 minutes
Total Time 20 minutes
Course Ορεκτικά, Σνακ
Cuisine Ιταλία
Servings 4

Ingredients
  

  • 4 φέτες ψωμί φρέσκο και ελαφρός φρυγανισμένο
  • 250 γρ μοτσαρέλα ντι Μπουφάλα
  • 1 κτσ βούτυρο
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ντοματίνια
  • 5 κτσ βαλσάμικο ξύδι (μπορεί να χρειαστείτε και λιγότερο, ανάλογα με τη δύναμη του ξυδιού)
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • αλάτι για τη γεύση
  • πιπέρι για τη γεύση
  • βασιλικός για το σερβίρισμα

Instructions
 

  • Περιχύστε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τις στο φούρνο στους 120°C για 5 λεπτά, ή τις περνάμε από τη φρυγανιέρα, ή απλά τις φρυγανίζουμε ελαφρά, περνώντας τις φέτες από το τηγάνι.
  • Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε φέτες.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και λιώνετε σε αυτό λίγο βούτυρο. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στα κρεμμύδια στο τηγάνι και αλατίστε.
    Βάλτε ένα καπάκι για περίπου 2 λεπτά και σοτάρετε.
    Αφαιρέστε το καπάκι και σβήστε τις ντομάτες με το βαλσάμικο ξύδι.
    Προσθέστε τη ζάχαρη και μην ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο ξύδι.
  • Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύετε τα πάντα μαζί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
  • Τοποθετήστε περίπου δύο φέτες μοτσαρέλα στο ψωμί και περιχύστε τις μαγειρεμένες ντομάτες από πάνω.
  • Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό.
Keyword βαλσάμικο ξύδι, βασιλικός, μοτσαρέλα, ψωμί