Blondies Banana Bread

Ένα νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο που συνδυάζει τα καλύτερα από δύο κόσμους: τη γεύση του banana bread και την υφή των brownies.

Τα Blondies Banana Bread είναι φτιαγμένα με ώριμες μπανάνες, τις οποίες πολτοποιούμε και προσθέτουμε σαν βασικό υλικό της συνταγής μας με αποτέλεσμα, ένα κέικ με πλούσια γεύση και υγρή, κρεμώδη υφή.

Για να δώσουμε στα Blondies Banana Bread μια επιπλέον νότα νοστιμιάς, προσθέτουμε και λίγο σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα κομματάκια, σοκολάτα κουβερτούρα ή ακόμα και σοκολάτα υγείας.

Τα Blondies Banana Bread είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Μπορούμε να τα απολαύσουμε ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, ως σνακ ή ακόμα και ως πρωινό.

  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιούμε σοκολάτα υγείας αντί για σοκολάτα κουβερτούρα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στα Blondies Banana Bread, όπως καρύδια, σταφίδες ή cranberries.
  • Για να διατηρήσουμε τα Blondies Banana Bread φρέσκα για περισσότερο, τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Τα Blondies Banana Bread είναι ένα γλυκό που θα σας κάνει να λιώσετε. Η πλούσια, βουτυρένια γεύση των ώριμων μπανάνων συνδυάζεται τέλεια με την υγρή, κρεμώδη υφή του κέικ. Και τα κομμάτια σοκολάτας προσθέτουν μια επιπλέον νότα νοστιμιάς.

Τα Blondies Banana Bread είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Μπορούμε να τα απολαύσουμε ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, ως σνακ ή ακόμα και ως πρωινό.

Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να δοκιμάσετε αυτά τα λαχταριστά Blondies Banana Bread. Είμαι βέβαιος ότι θα σας ενθουσιάσουν!

Blondies Banana Bread

Πλούσια γεύση μπανάνας, υγρή, κρεμώδη υφή και κομμάτια σοκολάτας, τα Blondies Banana Bread είναι ένα γλυκό που θα σας κάνει να λιώσετε.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Επιδόρπιο, Πρωινό, Σνακ
Servings 16 κομμάτια

Ingredients
  

  • 2 μπανάνες ώριμες μέτριες-μεγάλες
  • 1 3/4 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια – περίπου 1 1/2 φλιτζάνια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 30 γρ. φυστικοβούτυρο ( 2 κτσ περίπου)
  • 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. μέλι ( 2 κτσ περίπου)
  • 4 κτσ ζάχαρη της επιλογής σας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς ζάχαρη
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα (1/4 φλιτζανιού περίπου) ή ημίγλυκη σοκολάτα σε κομματάκια

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
  • Βουτυρώστε ή ψεκάστε ένα ταψί 20*20εκ. με σπρέι μαγειρικής και βάλτε το στην άκρη.
  • Ρίξτε όλα τα υλικά (εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία.
  • Βάλτε τα μισά κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα και ανακατέψτε για να καλυφθούν.
  • Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
  • Πασπαλίστε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας πάνω από τις μπάρες.
  • Ψήστε για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. (Είναι πολύ υγρές όταν τις βγάζετε, αλλά θα σταθεροποιηθούν και θα σφίξουν καθώς κρυώνουν! Μην τα παραψήσετε – αλλιώς θα στεγνώσουν.)
  • Μόλις κρυώσουν, κόψτε απαλά σε 16 ράβδους.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα