Ζεστό κρασί από τη Γερμανία

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για μια χιονισμένη μέρα έξω από το ζεστό κρασί που είναι γεμάτο με εσπεριδοειδή, μηλίτη, μπαχαρικά και αρώματα διακοπών! Το Glühwein είναι μια Γερμανική παράδοση της παραμονής των Χριστουγέννων, ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα και να εστιάσετε ξανά στην αληθινή μαγεία των διακοπών, για να είστε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Το Glühwein είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σουηδία και Δανία. Συνήθως σερβίρεται σε αγορές των Χριστουγέννων και είναι ένα δημοφιλές ποτό για να ζεσταθείτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η παρασκευή του Glühwein είναι σχετικά απλή. Πρώτα, το κόκκινο κρασί ζεσταίνει σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προστίθενται τα μπαχαρικά, όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο, πιπέρι και πορτοκάλι. Το κρασί σιγοβράζει για λίγα λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί από τα μπαχαρικά. Τέλος, φιλτράρεται και σερβίρεται ζεστό.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για το Glühwein. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να προσθέτουν άλλα μπαχαρικά, όπως γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο ή κάρδαμο. Άλλοι προσθέτουν σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.

Το Glühwein είναι ένα νόστιμο και ζεστό ποτό που είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ζεστό κρασί από τη Γερμανία

Glühwein, το ζεστό κρασί με μπαχαρικά που μυρίζει Χριστούγεννα, γλυκό, πικάντικο άρωμα που θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει απλώς παραδεισένιο.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Ποτό
Cuisine Γερμανία
Servings 6 ποτήρια

Ingredients
  

  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 λοβό βανίλιας ή ένα κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο, θρυμματισμένο
  • 12 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 5 τεμάχια γλυκάνισο αστεροειδή
  • 6 τεμάχια κάρδαμο θρυμματισμένο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί φρουτώδες
  • 1 φλιτζάνι μηλίτη όχι γλυκό ή 100% φυσικός χυμός μήλου
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι μπράντυ ή μπέρμπον

Instructions
 

  • Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε το φλούδα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τη λευκή σάρκα.
  • Συνδυάστε τις φλούδες των εσπεριδοειδών, βανίλια και μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στύψτε και ρίξτε μέσα το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και προσθέστε κρασί, μηλίτη και το μισό μπράντυ.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, βάλτε το καπάκι.
    Αφήστε το στη φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά ή έως και μία ώρα, ανάλογα με το πόσο έντονα θέλετε τα αρώματα του.
  • Περάστε το ποτό σας από ένα λεπτό σουρωτήρι, σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορείτε να κρατήσετε τα μπαχαρικά που έμειναν στο σουρωτήρι για δεύτερη παρτίδα.
  • Ρίξτε μέσα το άλλο μισό μπράντυ, ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό!
Keyword Χριστούγεννα

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα