Εδώ είναι μια κλασική συνταγή για μικρές τάρτες βερίκοκου. Αποτελούνται από μια ζύμη κρούστας, ιδανική με φρούτα, φρέσκα βερίκοκα και μια flan αμυγδάλου.
Τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα ταιριάζουν ιδιαίτερα καλά μεταξύ τους, γι’ αυτό επέλεξα μια flan αμυγδάλου, η οποία είναι πιο ελαφριά από μια κρέμα αμυγδάλου. Όχι επειδή προσέχω τη σιλουέτα μου, αλλά μάλλον για να μπορώ να τα απολαύσω μέσα στη ζέστη χωρίς να χρειαστεί να κυλιστώ στον καναπέ για έναν υπνάκο μετά!
Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο φυτικό γάλα ή αγελαδινό γάλα, αν το προτιμάτε.
Εδώ χάριν ευκολίας, σας δίνουμε την εκτέλεση σε 6 τάρτες των 10εκ., εννοείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη αντί για τις μικρές.
Οι τάρτες βερίκοκο είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Με την τραγανή ζύμη τους και τα ζουμερά, γλυκά βερίκοκα, αποτελούν ένα πραγματικό ποίημα για τον ουρανίσκο.
Η γεύση τους είναι απλά αξέχαστη. Η ζύμη είναι τραγανή, βουτυρένια και αρωματική, ενώ τα βερίκοκα είναι ζουμερά και γλυκά, με μια ελαφριά ξινίλα που ισορροπεί τέλεια τη γλύκα. Η τάρτα βερίκοκο είναι ένα γλυκό που θα σας κάνει να χαμογελάσετε από την πρώτη μπουκιά.
Είναι επίσης ένα πολύ εύκολο γλυκό να φτιάξετε. Με λίγα απλά υλικά και λίγα λεπτά χρόνου, μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη τάρτα βερίκοκο στο σπίτι.
Αν ψάχνετε για ένα λαχταριστό και εύκολο γλυκό, η τάρτα βερίκοκο είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Είναι ένα γλυκό που θα σας κάνει να λατρέψετε το καλοκαίρι.
Τάρτα βερίκοκο
Ingredients
1 δόση για ζύμη μπριζέ
- 800 γρ βερίκοκα φρέσκα
Η φλαν με γάλα αμυγδάλου
- 1 αυγό
- 15 γρ ζάχαρη
- 100 γρ γάλα αμυγδάλου
Διακόσμηση και φινίρισμα
- μαρμελάδα βερίκοκο
- ζάχαρη άχνη
- φιστίκια (προαιρετικά)
- αμύγδαλα (προαιρετικά)
Instructions
- Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη και να στρώσετε τις τάρτες σας την προηγούμενη ημέρα. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε τα βερίκοκα και το γάλα αμυγδάλου ενώ οι τάρτες σας ψήνονται στο φούρνο.
Κόβουμε τις βάσης
- Ανοίγετε τη ζύμη σας και, στη συνέχεια, κόβετε κύκλους περίπου 2 εκατοστά φαρδύτερους από τις φόρμες ή τους κύκλους για τάρτες.
- Στρώνετε τις τάρτες σας με τη ζύμη, τρυπάτε τη βάση με ένα πιρούνι και τις αφήνετε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
- Βάλτε τη ζύμη στο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 10 λεπτά για να προψηθεί η ζύμη.
Τα βερίκοκα στις τάρτες
- Χωρίστε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
- Τα τοποθετείτε στις τάρτες, ανάλογα με το μέγεθος των βερίκοκων, μπορείτε να προσθέσετε το μισό ή το ένα τέταρτο του φρούτου στο κέντρο της τάρτας.
Φλαν με γάλα αμυγδάλου
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με το αυγό, προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύετε ξανά.
- Μοιράζετε την κρέμα ανάμεσα στις τάρτες.
- Ψήνετε στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά.
Διακόσμηση και φινίρισμα
- Όλα αυτά είναι προαιρετικά, αλλά θα σας βοηθήσουν να δώσετε στις τάρτες σας την τελική τους εμφάνιση.
- Ζεσταίνετε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο σε χαμηλή φωτιά και αλείφετε με ένα πινέλο τις τάρτες σας. Αν η μαρμελάδα είναι λίγο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό (αλλά πολύ λίγο).
- Πασπαλίστε τις άκρες με ζάχαρη άχνη και πασπαλίστε τα βερίκοκα με χοντροκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα.
- Το μόνο που απομένει είναι να απολαύσετε τις μικρές τάρτες βερίκοκου.
Notes
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.