Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και κόκκινο πέστο

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και μαριναρισμένες ντομάτες σε βαλσάμικο, ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο, μετά από μια κουραστική μέρα. Φτιαγμένη με σφολιάτα και κρεμώδη κατσικίσιο τυρί.

Αυτή η τάρτα με κατσικίσιο τυρί είναι ένα νόστιμο, γρήγορο δείπνο, που είναι εύκολο να φτιαχτεί με ελάχιστη προσπάθεια. Είναι κάτι που φτιάχνω εδώ και χρόνια και είναι μια από τις πρώτες συνταγές που έμαθα να μαγειρεύω. Είναι πλέον ένα από τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειας που ξέρω ότι θα λατρέψετε και εσείς.

Αυτό είναι πραγματικά ένα τόσο γρήγορο και εύκολο δείπνο, ιδανικό για πολυάσχολες νύχτες. Ιδανική για δείπνο με την οικογένεια ή μεσημεριανό με τα κορίτσια, απαιτείται ελάχιστη προσπάθεια για να γίνει αυτή η τάρτα.

Για αυτή την τάρτα με κατσικίσιο τυρί χρησιμοποιώ ντοματίνια μαριναρισμένα σε βαλσάμικο, αυτές οι ντομάτες ψήνονται εκεί μέσα έως ότου βγάλουν μια ιδιαίτερη γλύκα. Χρησιμοποιώ επίσης άφθονο κόκκινο κρεμμύδι που δίνει επίσης μια υπέροχη γλυκύτητα.

Τι να σερβίρετε με τάρτα με κατσικίσιο τυρί

Συνήθως το σερβίρω με μια σαλάτα, αλλά αν η οικογένεια είναι πεινασμένη, μερικές τηγανιτές ή ψητές κυδωνάτες πατάτες είναι υπέροχος συνδυασμός. Μπορεί να καταναλωθεί ζεστή ή κρύα, προτιμώ όμως να είναι ζεστή. Τα απομεινάρια είναι πολύ καλά για να τα πάρετε για γεύμα στη δουλειά.

Μπορείτε να την κάνετε από νωρίς και να την ζεστάνετε

Σίγουρα είναι πολύ καλύτερη και δίνει όλη τα γεύση και τα αρώματά τις όταν είναι φρεσκοψημένη και ζεστή. Μπορείτε να τη φάτε κρύο ή να την βάλετε για λίγο στο φούρνο και να την ζεστάνετε, αν και μπορεί να μην έχει τόσο καλή γεύση όσο όταν μόλις έχει βγει από το φούρνο. Εάν έχει περισσέψει κάτι, ΕΑΝ λέμε, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Αυτό που σίγουρα δεν συνιστώ, είναι να την βάλετε στην κατάψυξη.

Εάν φτιάξετε αυτή την τάρτα ή κάποια άλλη από τις συνταγές μας και την δημοσιεύσετε στο Instagram, βάλτε ετικέτα @marilous_food_love ή βάλτε το hashtag #marilousfoodlove, μπορείτε να μας αφήστε ένα σχόλιο με τις σκέψεις σας!

Είναι μια τάρτα πολύ απλή και γρήγορη, εμείς σας δίνουμε μια εκδοχή με μια σειρά υλικών, εσείς μπορείτε να κάνετε όσες αλλαγές θέλετε και να την προσαρμόσετε όπως θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πέστο κόκκινης πιπεριάς με το απλό βασικό πέστο και να προσθέσετε στην τάρτα σας κόκκινες ψημένες πιπεριές, ή μπορείτε να αφαιρέσετε το κατσικίσιο τυρί και να κάνετε άλλους γευστικούς συνδυασμούς χρησιμοποιώντας το πέστο κατσικίσιου τυριού.

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και κόκκινο πέστο

Αυτή η τάρτα θέλει μόλις 10 λεπτά για να προετοιμαστεί και είναι το τέλειο ορεκτικό ή καλοκαιρινό δείπνο!!!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course Εύκολα, Κυρίως πιάτο, Σνακ
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • φύλλο σφολιάτα
  • 340 γρ ντοματίνια ολόκληρα
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • ½ κ.τ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι μαύροι κόκκοι σπασμένοι
  • 1 κ.τ.σ. πεκορίνο
  • 2 κ.τ.σ. κόκκινο πέστο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κόκκινο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ κατσικίσιο τυρί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο μαύρο
  • 2 κ.τ.σ. γάλα
  • 5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
    Βάλτε ένα φύλλο λαδόκολλα.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια σε μια μεσαίου μεγέθους πυρίμαχη κούπα. Προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κάντε ένα καλό ανακάτεμα και στη συνέχεια τοποθετήστε το πιάτο στο πάνω ράφι του φούρνου και ψήστε για 15 λεπτά. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
  • Ξεδιπλώστε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ταψί με τη λαδόκολλα.
    Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε τη ζύμη περιμετρικά, περίπου 2,5 εκατοστά από την άκρη.
    Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη μερικές φορές.
  • Απλώστε το κόκκινο πέστο πάνω στη ζύμη αποφεύγοντας τις άκρες. Τοποθετήστε ομοιόμορφα το κόκκινο κρεμμύδι πάνω στη ζύμη. Μοιράστε το πεκορίνο πάνω από το πέστο.
    Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, προσθέστε τα ψητά ντοματίνια στην τάρτα.
    Τρίψτε το κατσικίσιο τυρί πάνω από το τάρτα και στη συνέχεια προσθέστε το θυμάρι. Μπορείτε απλά να προσθέσετε τα κλαδάκια ή να μαζέψετε τα φύλλα και να τα διασκορπίσετε πάνω από το τάρτα ή κάντε ένα συνδυασμό και των δύο.
    Ραντίστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τα πάντα και προσθέστε περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και σπασμένο μαύρο πιπέρι.
    Χρησιμοποιώντας μια ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, βουρτσίστε τις άκρες της τάρτας με το γάλα.
    Ψήνουμε στο πάνω ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη, η τάρτα πρέπει να πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα γύρω γύρω στις άκρες.
  • Σερβίρετε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα.
    Μπορείτε να γαρνίρετε την τάρτα με μερικά φύλλα ρόκας

Notes

Μερικές συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα
Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας σφολιάτα βουτύρου. Πριν την ξεδιπλώσετε, έχετε τη ζύμη σας σε θερμοκρασία δωματίου, κάτι που θα διευκολύνει στον χειρισμό της.
Περάστε τις άκρες με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής με γάλα ή αυγό για να αποκτήσετε αυτό το υπέροχο χρυσό χρώμα.
Διαλέξτε ντοματίνια που είναι ώριμα, σφιχτά και περίπου στο ίδιο μέγεθος, με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρεύουν ταυτόχρονα. Τα ντοματίνια στο τσαμπί είναι ιδανικά για ψήσιμο.
Επιλέξτε συστατικά καλής ποιότητας. Εάν δεν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πέστο και πρέπει να το αγοράσετε, είτε αυτό είναι πέστο είτε κατσικίσιο τυρί, αγοράστε το καλύτερο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.
Keyword κρεμμύδι, ντομάτα, πέστο, ψητές κόκκινες πιπεριές

Photo crediti: midwestfoodieblog

Μπορείτε με την ίδια διαδικασία, αλλά με μια μικρή διαφοροποίηση στο μέγεθος, να φτιάξετε μικρές, ατομικές τάρτες για ένα πάρτι ή το τραπέζι σας.

Αφήστε μια απάντηση