Σπιτικό μείγμα για Καρύκευμα TACO

Τον τελευταίο καιρό μου άρεσε να φτιάχνω τα δικά μου καρυκεύματα. Τα μείγματα από καρυκεύματα είναι τόσο εύκολο να γίνουν, δοκιμάστε να τα φτιάξετε, πολλές φορές είναι πολύ καλύτερα από τα συσκευασμένα, και (σημαντικό) μπορείτε να ελέγξετε τι μπαίνει σε αυτά. Κάντε τα λίγο πιο πικάντικα, χαμηλώστε λίγο τα επίπεδα νατρίου! Ξέρω ότι μερικοί από εσάς σκέφτεστε ότι τα προσυσκευασμένα είναι πολύ πιο βολικά. Λοιπόν, μερικές φορές ναι.

ΑΛΛΑ αν αφιερώσετε μόλις 3 λεπτά για να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα από τα δικά σας καρυκεύματα, δεν χρειάζεται καν να πάτε στο κατάστημα για να παραλάβετε αυτά τα “βολικά” πακέτα. Θα έχετε ήδη κάποια έτοιμα στο ντουλάπι σας. Φρέσκο, όπως σας αρέσει! Δεν γίνεται πιο βολικό από αυτό.

Σπιτικό μείγμα για Καρύκευμα TACO

Αφιερώστε 3 λεπτά για να συνδυάσετε μερικά μπαχαρικά και να φτιάξετε το δικό σας Σπιτικό Μείγμα για Καρύκευμα Taco και δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά αυτά τα έτοιμα μείγματα!
Prep Time 2 minutes
Ανακάτεμα 1 minute
Total Time 3 minutes

Ingredients
  

  • 1 κτσ τσίλι σκόνη
  • 1/2 κτγ σκόρδο σκόνη
  • 1/4 κτγ κρεμμύδι σκόνη
  • 1/4 κτγ νιφάδες κόκκινου πιπεριού θρυμματισμένες (Μπούκοβο)
  • 1/2 κτγ ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1 1/2 κτγ κύμινο σκόνη
  • 1 κτγ αλάτι θαλασσινό
  • 1 κτγ πιπέρι μαύρο

Instructions
 

  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και βάλτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι να το χρειαστείτε.
  • Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το σπιτικό σας μείγμα για taco, χρησιμοποιήστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά 1 κιλό κρέατος. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο, μέχρι να βρείτε τη σωστή αναλογία που ταιριάζει απόλυτα στη γεύση σας
  • Ροδίστε το βόειο κρέας σας και στραγγίστε το λίπος. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με το μείγμα πάνω από το κρέας και προσθέστε 1/3 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Notes

Εάν η διατροφή σας απαιτεί περιορισμούς, μπορείτε να κάνετε τους δικού σας συνδυασμούς, ξεκινήστε κόβοντας το αλάτι στη μέση και δείτε πώς σας φαίνεται. Εάν η διατροφή σας απαιτεί πολύ αυστηρούς περιορισμούς, κόψτε εντελώς το αλάτι.
Όταν φτιάξετε μια καλή ποσότητα από το μείγμα, φροντίστε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο και θα παραμείνει έτοιμο προς χρήση για ένα ολόκληρο χρόνο.

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα