Μυρωδάτο ψωμί μπανάνας για ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό ή σνακ!
Ξεκινήστε την ημέρα σας με το πιο λαχταριστό άρωμα! Αυτό το ψωμί μπανάνας είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι σας.
Μια εμπλουτισμένη εκδοχή
Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες για πιο γλυκιά γεύση και υφή, και προσθέστε ξηρούς καρπούς για μια τραγανή πινελιά (προαιρετικά). Ψήστε το σε δύο φόρμες για ψωμί για να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ή να το απολαύσετε σιγά σιγά.
Ετοιμάστε το σε λίγα μόλις λεπτά και απολαύστε ένα υγιεινό και γευστικό ψωμί μπανάνας που θα σας ενθουσιάσει!
Ψωμί μπανάνας
Αυτό το ψωμί μπανάνας είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι σας.
Ingredients
Για το υγρό μείγμα:
- 1/4 φλιτζάνι λάδι ή αντικατάσταση με σάλτσα μήλου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κτγ βανίλια
- 4 μέτριες μπανάνες μέτριες όχι πολύ σκούρες/μέτρια ώριμες
Για τα ξηρά υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σίτου ή 2 φλιτζάνια λευκό αλεύρι, αν δεν υπάρχει αλεύρι σίτου
- 1 κτγ σόδα
- 1/2 κτγ αλάτι
Προαιρετικά:
- ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ετοιμάστε το υγρό μείγμα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι (ή την αντικατάσταση με σάλτσα μήλου) και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε και χτυπήστε το αυγό και τη βανίλια. Τέλος, λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε τις στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Ενσωματώστε τα ξηρά υλικά:
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λευκό αλεύρι, το αλεύρι σίτου, τη σόδα και το αλάτι. Σιγά-σιγά, προσθέστε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά):
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Ψήστε το ψωμί:
- Λαδώστε και αλευρώστε δύο ταψιά για ψωμί. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στα ταψιά και ψήστε στους 180°C για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν καλά. Μπορείτε να ελέγξετε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού. Αν βγει καθαρή, το ψωμί είναι έτοιμο.
Αφήστε το ψωμί να κρυώσει:
- Αφού ψηθεί, αφήστε το ψωμί να κρυώσει στα ταψιά για 10-15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Συμβουλές:
- Για πιο νόστιμο ψωμί, χρησιμοποιήστε πολύ ώριμες μπανάνες με μαύρες κηλίδες.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι σίτου με αλεύρι ολικής αλέσεως για μια πιο υγιεινή εκδοχή.
- Προσθέστε άλλα υλικά στο μείγμα, όπως σοκολάτα τριμμένη ή σε μικρά κομμάτια, σταφίδες ή καρύδια ψιλοκομμένα.
- Για πιο υγρό ψωμί, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι γάλα ή χυμό πορτοκάλι στο μείγμα.
- Απολαύστε το ψωμί μπανάνας σκέτο, με βούτυρο, τυρί κρέμα ή μέλι.
Απολαύστε!
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.