Ψωμί μπανάνας
Αυτό το ψωμί μπανάνας είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι σας.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 35 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
Course Vegetarian, Πρωινό, Σνακ
Cuisine Αμερική
Για το υγρό μείγμα:
- 1/4 φλιτζάνι λάδι ή αντικατάσταση με σάλτσα μήλου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κτγ βανίλια
- 4 μέτριες μπανάνες μέτριες όχι πολύ σκούρες/μέτρια ώριμες
Για τα ξηρά υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σίτου ή 2 φλιτζάνια λευκό αλεύρι, αν δεν υπάρχει αλεύρι σίτου
- 1 κτγ σόδα
- 1/2 κτγ αλάτι
Προαιρετικά:
- ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
Ετοιμάστε το υγρό μείγμα:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι (ή την αντικατάσταση με σάλτσα μήλου) και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε και χτυπήστε το αυγό και τη βανίλια. Τέλος, λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε τις στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Ενσωματώστε τα ξηρά υλικά:
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λευκό αλεύρι, το αλεύρι σίτου, τη σόδα και το αλάτι. Σιγά-σιγά, προσθέστε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά):
Ψήστε το ψωμί:
Λαδώστε και αλευρώστε δύο ταψιά για ψωμί. Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στα ταψιά και ψήστε στους 180°C για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν καλά. Μπορείτε να ελέγξετε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού. Αν βγει καθαρή, το ψωμί είναι έτοιμο.
Αφήστε το ψωμί να κρυώσει: