Η απόλυτη συνταγή για μπισκότα που λιώνουν στο στόμα
Κάθε λάτρης της σοκολάτας ονειρεύεται το τέλειο μπισκότο: τραγανό απ’ έξω, μαλακό και ζουμερό στο εσωτερικό, γεμάτο με πλούσια γεύση σοκολάτας. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή που θα κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα!
Αυτά τα μπισκότα δεν είναι απλά νόστιμα, είναι ασυναγώνιστα. Η υφή τους είναι απόλυτα ισορροπημένη: η ζύμη ψήνεται μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο, τραγανό περίβλημα, ενώ στο εσωτερικό διατηρείται μαλακή και ζουμερή, έτοιμη να λιώσει στο στόμα σας. Η έντονη γεύση σοκολάτας έρχεται από τα γενναιόδωρα κομμάτια σοκολάτας που μοιράζονται ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη, προσφέροντας μια εκρηκτική γευστική εμπειρία σε κάθε μπουκιά.
Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες μας, θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια ζεστή παρτίδα από μπισκότα που θα σας μαγέψουν με την εμφάνιση και τη γεύση τους. Είτε θέλετε να τα απολαύσετε ζεστά από το φούρνο, είτε να τα αποθηκεύσετε για αργότερα, αυτά τα μπισκότα θα γίνουν τα αγαπημένα σας και θα σας συντροφεύουν σε κάθε στιγμή χαλάρωσης.
Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας με τα απόλυτα μπισκότα σοκολάτας!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις σοκολάτας, όπως γάλακτος, κουβερτούρας ή λευκής.
- Για πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε τα για λίγο περισσότερο χρόνο.
- Για πιο μαλακά μπισκότα, βγάλτε τα από το φούρνο λίγο πριν ροδοκοκκινίσουν.
- Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένα φρούτα για επιπλέον γεύση και υφή.
Μπισκότα σοκολάτας
Ingredients
- 1 ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού βούτυρο αρωματισμένο
- 2 κτσ γάλα
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κτγ αλάτι
- ¾ κτγ μαγειρική σόδα
- λευκή σοκολάτα
Instructions
- Στον κάδο του μίξερ συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, το αρωματισμένο βούτυρο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να δέσουν λίγο.
- Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε ξανά.
- Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε, αλεύρι, αλάτι και μαγειρική σόδα.
- Προσθέστε σιγά-σιγά τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα κομματάκια λευκής και ημίγλυκης σοκολάτας (όσο περισσότερα τόσο καλύτερα!)
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά (εγώ χρησιμοποιώ πέτρα για το ψήσιμο, οπότε εσείς ελέγχετε συχνά αν χρησιμοποιήσετε κανονικό ταψί)
- Αφαιρέστε τα μπισκότα αμέσως από το ταψί/την πέτρα και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.