Ψητό κουνουπίδι στο φούρνο

Ψάχνετε για ένα γευστικό πιάτο; Το τυρένιο μας κουνουπίδι στο φούρνο έχει όλες τις αγαπημένες σας γεύσεις – τσένταρ, παρμεζάνα, σκόρδο, κρεμμύδι και φυσικά κουνουπίδι!

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το κουνουπίδι στη διατροφή των παιδιών.

Κάνοντας αυτή την συνταγή στο φούρνο, δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη.

Σπάστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και βράστε το. Βουτυρώστε ένα ταψί ή πυρέξ και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι μέχρι να είναι ημιδιαφανές το κρεμμύδι. Χτυπάμε στο αλεύρι προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αλατοπιπερόνουμε το κουνουπίδι (με προσοχή γιατί έχουμε αλμύρα και από τα τυριά) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού το κουνουπίδι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ψητό κουνουπίδι στο φούρνο

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Course Ορεκτικά

Ingredients
  

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι σπασμένο σε μπουκετάκια
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κτσ βούτυρο
  • 2 κτσ αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι τσένταρ τεμαχισμένο
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 φέτες μπέικον τηγανισμένο μέχρι να γίνει πολύ τραγανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε γενναιόδωρα ένα ταψί ή πυρέξ.
  • Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το κουνουπίδι για 6 λεπτά.
    Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε το κουνουπίδι και τοποθετήστε το στο ταψί.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο (περίπου 2 λεπτά).
    Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  • Σιγά-σιγά ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
    Ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν, σβήνουμε τη φωτιά.
    Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, για γεύση.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα τυριών πάνω από το κουνουπίδι, στη συνέχεια ψήνουμε 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί πέντε λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε!

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα