Ντομάτες γεμιστές με φέτα και ελιά

Άλλαξα λίγο τη συνταγή, ως προς τα υλικά, οι γεμιστές ντομάτες μου είναι “ορφανές” και από κρέας, αλλά και από ρύζι.

Οι γεμιστές ντομάτες είναι, κατά κανόνα, ένα καλοκαιρινό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε στη βεράντα, με φέτα ή δροσερό γιαούρτι και ένα ποτήρι καλό κρασί. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν πλέον όρια στο πότε θα βρούμε κάποια υλικά. Οπότε αν έχετε όρεξη για γεμιστές ντομάτες, θα τις φάτε ακόμα και στα μέσα του χειμώνα. Εξάλλου, είναι ένα πιάτο γεμάτο βιταμίνες. Σε κάθε περίπτωση, αφού έφτιαξα και δοκίμασα αυτή τη συνταγή, τη βρήκα σούπερ, γιατί μέχρι τώρα έφτιαχνα και έτρωγα τα γεμιστά, όπως ντομάτες ή πιπεριές ή μελιτζάνες, με κρέας ή ορφανά. Τώρα δοκίμασα να τα “ορφανέψω” και από το ρύζι, αυτή τη φορά η συνταγή είναι εντελώς χορτοφαγική.

Ντομάτες γεμιστές στο φούρνο με φέτα

Γεμιστές ντομάτες με ελιές και φέτα, "ορφανές" και από κρέας, αλλά και από ρύζι.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Course Vegetarian, Εύκολα
Cuisine Mediterranean
Servings 7 ντομάτες

Ingredients
  

  • 7 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 20 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 45 γρ φρυγανιά
  • 4 κτσ μαϊντανό
  • 2 κτσ μέντα
  • 1 κτσ ρίγανη
  • 1 κτσ κάπαρη
  • μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ φέτα

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.
  • Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Κόψτε μια φέτα από το πάνω μέρος της ντομάτας (το καπάκι).
  • Βγάλτε το εσωτερικό της ντομάτας με ένα κουτάλι, αλατίστε και τοποθετήστε την ανάποδα σε μια σίτα για να στραγγίξει.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ελιές σε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.
  • Γεμίστε το μείγμα στις ντομάτες, πιέστε το λίγο προς τα κάτω.
  • Τοποθετούμε σε ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήστε για συνολικά 45 λεπτά. Μετά από 35 λεπτά ψησίματος, προσθέστε τη φέτα πάνω από τις ντομάτες και βάλτε το στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  • Τοποθετήστε τα σε πιάτα και απολαύστε.
Keyword ελιές, ντομάτα, Φέτα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα