Μπράουνι Σοκολάτας (χωρίς αλεύρι) με ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Όσο και να έχει φάει κάποιος, υπάρχει πάντα χώρος για ένα μπράουνι. Αυτό είναι ένα διαφορετικό μπράουνι. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις γεύσεις, σερβίροντάς το με παγωτό και σάλτσα ζεστής σοκολάτας, αν και δεν είναι απαραίτητο, έχει τόσο πλούσια γεύση που το απολαμβάνετε και σκέτο.

Μπράουνι σοκολάτας (χωρίς αλεύρι) με σάλτσα ζεστής σοκολάτας

Prep Time 35 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Γλυκά, Γρήγορα, Επιδόρπιο, Εύκολα, Χωρίς Γλουτένη
Servings 16 κομμάτια

Ingredients
  

Για το μπράουνι

  • 225 γρ μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% στερεά κακάο)
  • 225 γρ βούτυρο
  • 2 κ,τ,γ, εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά μεγάλα (χτυπημένα)
  • 150 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
  • 100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

  • 75 γρ μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% στερεά κακάο)
  • 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κτγ καφέ εσπρέσο καφέ στιγμής εσπρέσο σε σκόνη
  • 2 κ.τ.σ. νερό
  • 1 κ.τ.σ. σπιτικό Χρυσό σιρόπι Golden Syrup

Instructions
 

Για το μπράουνι

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο αργά σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα.
  • Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατέψτε τη βανίλια και τη ζάχαρη και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
  • Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα αμύγδαλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Τα ρίχνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 24 εκατοστών.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά, σε αυτό το χρόνο η επιφάνεια θα έχει δέσει, αλλά το πιο μέσα θα είναι ακόμα πηχτό. Μόλις κρυώσει, κόψτε προσεκτικά, θα σας βγάλει 16 ωράια και ζουμερά κομμάτια μπράουνις.

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

  • Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλτε τη σε μια κατσαρόλα.
  • Διαλύστε τη στιγμιαία σκόνη εσπρέσο στο νερό και προσθέστε αυτό, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα όλα να λιώσουν μαζί.
  • Μόλις λιώσουν όλα, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε μια κανάτα για να σερβίρουμε.
Keyword Γλυκά, Σοκολάτα, Χωρίς γλουτένη

Photocredit: Lis Parsons

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα