Κρέμα πορτοκάλι με λεβάντα

Είσαι λάτρης των πορτοκαλιών; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης! Αυτά τα πορτοκάλια είναι τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει ποτέ. Είναι ζουμερά, γλυκά και φρεσκότατα. Δεν είναι καθόλου στεγνά ή νερουλά, όπως τα περισσότερα πορτοκάλια που βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ. Τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης καλλιεργούνται (που αλλού, το λέει κιόλας) στο Μάλεμε, ένα χωριό του δήμου Πλατανιά στα Χανιά της Κρήτης. Συσκευάζονται αμέσως μόλις ωριμάσουν και αυτό σημαίνει ότι φτάνουν στην κουζίνα σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Έχω από καιρό μειώσει τις προσδοκίες μου για τα πορτοκάλια, αλλά αυτά τα συγκεκριμένα μου αναπτερώνουν την ελπίδα και με κάνουν να ξαναπιστέψω σε αυτά τα φρούτα. Είναι τόσο νόστιμα που δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω! Τα έχω δοκιμάσει σε σαλάτες, φρουτοσαλάτες, χυμό ακόμη και ως γλυκό. Είναι πραγματικά νόστιμα με κάθε τρόπο.

Αν ψάχνεις για τα πιο νόστιμα πορτοκάλια στον κόσμο, τότε πρέπει να τα δοκιμάσεις. Δεν θα απογοητευτείς!

Είμαι σίγουρη ότι όλοι γνωρίζετε το δημοφιλές lemon curd, το οποίο βρίσκεται συνήθως σε τάρτες με μαρέγκα λεμονιού. Εδώ σας έχω μια συνταγή που είναι τουλάχιστον εξίσου νόστιμη…

Κρέμα πορτοκάλι με λεβάντα

Τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης είναι τα πιο νόστιμα πορτοκάλια στον κόσμο. Είναι ζουμερά, γλυκά και σίγουρα πρέπει να τα δοκιμάσεις. Δεν θα απογοητευτείς!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course Γλυκά, Συνοδευτικά

Ingredients
  

  • 3 πορτοκάλια ξύσμα και χυμός
  • 4 αυγά
  • 100 γρ βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ λεβάντα αποξηραμένα άνθη, ψιλοκομμένα

Instructions
 

  • Βάλτε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη λεβάντα σε μια κατσαρόλα.
  • Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέστε τα επίσης.
  • Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Μπορείτε να το δείτε αυτό όταν βάζετε το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέσα και το ξαναβγάζετε και σχηματίζεται ένα παχύ στρώμα στην κορυφή και παραμένει εκεί.
  • Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα προς το τέλος και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.

Notes

Σημαντικό:
Η κρέμα δεν θα έχει την τέλεια συνοχή, θα την αποκτήσει μόνο αφού μείνει για λίγο στο ψυγείο.
Αν έχουν σχηματιστεί κάποιοι σβώλοι ή αν δεν θέλετε τη λεβάντα μέσα, απλά περάστε την κρέμα πορτοκαλιού από ένα σουρωτηράκι .
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, κρέμα πορτοκάλι

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα