Κρέμα πορτοκάλι με λεβάντα
Τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης είναι τα πιο νόστιμα πορτοκάλια στον κόσμο. Είναι ζουμερά, γλυκά και σίγουρα πρέπει να τα δοκιμάσεις. Δεν θα απογοητευτείς!
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
	
    	
		Course Γλυκά, Συνοδευτικά
 
    
 
- 3 πορτοκάλια ξύσμα και χυμός
- 4 αυγά
- 100 γρ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 κτγ λεβάντα αποξηραμένα άνθη, ψιλοκομμένα
- Βάλτε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη λεβάντα σε μια κατσαρόλα. 
- Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέστε τα επίσης. 
- Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. 
- Μπορείτε να το δείτε αυτό όταν βάζετε το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέσα και το ξαναβγάζετε και σχηματίζεται ένα παχύ στρώμα στην κορυφή και παραμένει εκεί. 
- Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα προς το τέλος και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. 
Σημαντικό:
Η κρέμα δεν θα έχει την τέλεια συνοχή, θα την αποκτήσει μόνο αφού μείνει για λίγο στο ψυγείο. 
Αν έχουν σχηματιστεί κάποιοι σβώλοι ή αν δεν θέλετε τη λεβάντα μέσα, απλά περάστε την κρέμα πορτοκαλιού από ένα σουρωτηράκι . Keyword Γρήγορα, Εύκολα, κρέμα πορτοκάλι