Κουσκούς με κοτόπουλο, ρόδι και μέντα

Εμπνευσμένο από τη Μαροκινή κουζίνα, απλό και παράλληλα σύνθετο σε γεύσεις πιάτο, κουσκούς με κοτόπουλο, ρόδι, μέντα και μια δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού.

Νομίζω ότι αυτό το πιάτο είναι πραγματικά υπέροχο, είναι ελαφρύ, φρουτώδες και αρκετά χορταστικό. Ο συνδυασμός του ροδιού, της μέντας και του λάιμ του δίνουν μια μικρή φρουτώδη νότα και το τσίλι, μαζί με το σκόρδο, δίνουν σε όλα το σωστό πικάντικο άρωμα. Προσθέστε λίγο κοτόπουλο και κουσκούς και έχετε το τέλειο βραδινό σνακ. Αν δεν είστε οπαδός του κρέατος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με χαλούμι.

Ο κατάλογος των συστατικών μπορεί να φαίνεται λίγο μεγάλος, αλλά μην μπερδεύεστε, τα περισσότερα από τα συστατικά χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία φορά, απλά τα μοιράζω στα διάφορα βήματα.

Κουσκούς με κοτόπουλο, ρόδι και μέντα

Κουσκούς με κοτόπουλο, ρόδι και μέντα, σερβιρισμένο με ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course Κυρίως πιάτο
Cuisine Μαρόκο
Servings 4

Ingredients
  

Για τη μαρινάδα

  • 400 γρ κοτόπουλο στήθος
  • 5 κλαράκια μέντα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¾ τσίλι πιπεριά ήπια καυτερή
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ (το χυμό του)
  • αλάτι για τη γεύση
  • πιπέρι για τη γεύση

Για το κουσκούς

  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, χοντροκομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ τσίλι κόκκινη, ήπια πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ κουσκούς
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ζωμός
  • ½ ρόδι
  • 1 κτσ χυμό λάιμ

Για η σάλτσα γιαουρτιού

  • 300 γρ γιαούρτι
  • 4 στελέχη μέντας περίπου 2 κουταλιές της σούπας
  • ½ ρόδι
  • χυμό λάιμ από μισό λάιμ
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ταχίνι (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

Μαρινάρισμα

  • Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους.
  • Ψιλοκόψτε τη μέντα, το σκόρδο, το τσίλι και ανακατέψτε τα με το κρέας σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λάιμ, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για να μαριναριστεί για περίπου δύο ώρες.

Ετοιμασία

  • Τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι σε ελαιόλαδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  • Ρίξτε βραστό νερό πάνω από το κουσκούς, ώστε να καλυφθεί ίσα-ίσα.
  • Προσθέστε 1 κουταλιά του γλυκού ζωμό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 5-10 λεπτά.
  • Προσθέστε το τηγανητό κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι μαζί με το μισό ρόδι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Η σάλτσα γιαουρτιού

  • Ανακατέψτε το γιαούρτι με την ψιλοκομμένη μέντα και το ρόδι.
  • Σε ένα βάζο, ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το ταχίνι και λίγο αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση) και προσθέστε το στο γιαούρτι.
  • Ανακατέψτε ξανά.

Ψήσιμο στο κρέας και σερβίρισμα

  • Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο, ψήστε το μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Αδειάζετε το κουσκούς σε ένα μικρό μπολ, τοποθετείτε από πάνω το τηγανητό κοτόπουλο και περιχύνετε με το γιαούρτι.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε το αριστούργημά σας με μερικά φύλλα μέντας.
Keyword γιαούρτι, κοτόπουλο, κουσκούς, μέντα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα