Κολοκυθάκια-Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Ζυμαρικά από κολοκυθάκι: Το μυστικό για να φάτε “ζυμαρικά” χωρίς ενοχές

Τα ζυμαρικά κολοκυθιού είναι η τέλεια λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν την αγαπημένη τους λιχουδιά χωρίς να προσθέσουν βάρος ή επιπλέον θερμίδες. Τα κολοκυθάκια έχουν μόνο 19 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ενώ τα ζυμαρικά από λευκό αλεύρι έχουν 362 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε 19 φορές περισσότερο για να πάρετε την ίδια ποσότητα θερμίδων με τα παραδοσιακά ζυμαρικά!

Νόστιμα και χορταστικά

Τα ζυμαρικά κολοκυθιού δεν είναι μόνο υγιεινά, αλλά είναι και πολύ νόστιμα. Όταν μαγειρευτούν σωστά, έχουν μια λεπτή και τραγανή υφή που είναι δύσκολο να διακρίνετε από τα παραδοσιακά ζυμαρικά. Μπορείτε να τα απολαύσετε με οποιονδήποτε τύπο σάλτσας που σας αρέσει, από κλασική σάλτσα ντομάτας μέχρι πιο δημιουργικές επιλογές όπως σάλτσα πέστο ή σάλτσα κρέμας.

Πώς να φτιάξετε ζυμαρικά κολοκυθιού

Για να φτιάξετε ζυμαρικά κολοκυθιού, θα χρειαστείτε ένα κόφτη σπιράλ. Μπορείτε να βρείτε κόφτες σπιράλ σε διάφορα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των εξειδικευμένων καταστημάτων.

Μόλις έχετε τον κόφτη σπιράλ, απλώς κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τον κόφτη για να δημιουργήσετε τα ζυμαρικά. Μπορείτε να βράσετε τα ζυμαρικά κολοκυθιού σε αλατισμένο νερό για περίπου 2 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για ζυμαρικά κολοκυθιού

Εδώ είναι μερικές συνταγές για ζυμαρικά κολοκυθιού που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • Ζυμαρικά κολοκυθιού με σάλτσα ντομάτας: Αυτή είναι η κλασική συνταγή για ζυμαρικά κολοκυθιού. Απλώς μαγειρέψτε τα ζυμαρικά κολοκυθιού σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια προσθέστε τα σε μια κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας.
  • Ζυμαρικά κολοκυθιού με σάλτσα πέστο: Αυτή η συνταγή είναι μια πιο δημιουργική επιλογή. Απλώς μαγειρέψτε τα ζυμαρικά κολοκυθιού σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια προσθέστε τα σε μια κατσαρόλα με σάλτσα πέστο.
  • Ζυμαρικά κολοκυθιού με σάλτσα κρέμας: Αυτή η συνταγή είναι μια πλούσια και χορταστική επιλογή. Απλώς μαγειρέψτε τα ζυμαρικά κολοκυθιού σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια προσθέστε τα σε μια κατσαρόλα με σάλτσα κρέμας.

Δώστε στα ζυμαρικά κολοκυθιού μια ευκαιρία και θα εκπλαγείτε από το πόσο νόστιμα και χορταστικά είναι!

Κολοκυθάκια-Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Ζυμαρικά κολοκυθιού, υγιεινά, νόστιμα και όταν μαγειρευτούν σωστά, έχουν λεπτή και τραγανή υφή που δύσκολα τα ξεχωρίζεις από τα παραδοσιακά ζυμαρικά. Απολαύσετε τα με οποιονδήποτε τύπο σάλτσας σας αρέσει
Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes
Course Vegan, Vegetarian, Κυρίως πιάτο
Servings 2

Ingredients
  

  • 100 γρ. πάστα αμυγδάλου λευκή (Συνταγή εδώ)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 160 γρ. τόφου καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι (περίπου 100 γρ. καθαρισμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κτσ ελαιόλαδο περίπου
  • ½ λεμόνι (βιολογικό, το ξύσμα)
  • 1 κτγ χυμό λεμονιού
  • θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτρυμμένο
  • 5 κολοκυθάκια περίπου 1 κιλό

Instructions
 

  • Ανακατέψτε την αμυγδαλόπαστα με ένα σύρμα και 240 ml νερό.
  • Πλένετε τον μαϊντανό, σκουπίστε τον και ψιλοκόψτε τα φύλλα του.
  • Κόψτε το καπνιστό τόφου σε μικρά σε μικρούς κύβους, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο.
  • Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τηγανίστε σε αυτό το καπνιστό τόφου για περίπου 3 λεπτά.
    Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίστε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέστε το μείγμα πάστας αμυγδάλου, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε καλά.
    Αφήνουμε τη σάλτσα να φτάσει σε σημείο βρασμού και την αφήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει.
  • Πλύνετε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε μακαρόνια με ένα κόφτη σπιράλ.
  • Ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο θαλασσινό αλάτι, βάλτε τα προσεκτικά στην καυτή σάλτσα και αφήστε τα να πάρουν θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό.
    Τοποθετήστε τα σε πιάτα, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι.
Keyword ελαιόλαδο, κολοκυθάκι, τόφου

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα