Κέικ βερίκοκο με αριάνι

Ένα μαλακό, φρουτώδες κέικ που είναι τέλειο για το καλοκαίρι. Αυτή η συνταγή με το αριάνι να είναι ένα από τα υλικά του κέικ, δίνει σε αυτό το κέικ βερίκοκο μια φρέσκια, υγρή αίσθηση και φυσικά έχετε και τα φρέσκα, ώριμα φρούτα.

Κέικ βερίκοκο με αριάνι

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Αναμονή για να κρυώσει 20 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Servings 10 μερίδες
Calories 465 kcal

Ingredients
  

Για το κέικ

  • 175 γρ βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 142 ml βουτυρόγαλα (αριάνι)
  • 3 αυγά μεγάλα, ελεύθερης βοσκής, χτυπημένα
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 6 βερίκοκα ώριμα, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.τ.σ. μέλι
  • 50 γρ αμύγδαλα σε νιφάδες

Για την κρέμα μελιού

  • 142 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 ml γιαούρτι
  • 4 κ.τ.σ. μέλι

Instructions
 

Για το κέικ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώστε ελαφρά και καλύψτε ένα ταψί διαστάσεων 30cm x 23cm x 5cm με χαρτί ψησίματος.
  • Βάλτε όλα τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε τα ελαφρά, προσθέστε το βούτυρο, το αριάνι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
  • Ρίξτε το περιεχόμενο του μίξερ στο ταψί, ισιώστε το μείγμα μέσα στο ταψί και τακτοποιήστε τα βερίκοκα πάνω από το κέικ με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και μετά αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Για την κρέμα μελιού

  • Εν τω μεταξύ, κτυπήστε την κρέμα, το γιαούρτι και το μέλι μαζί μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνουν μια σχετικά παχιά κρέμα.
    Σερβίρετε το κέικ με την κρέμα μελιού.
Keyword Γλυκά

Photo credit : Le Creuset

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα