Choripán – Ένα παραδοσιακό αργεντίνικο σάντουιτς

Το choripán είναι ένα παραδοσιακό αργεντίνικο σάντουιτς που αποτελείται από ψητό λουκάνικο chorizo σε ψωμί. Το chorizo είναι ένα χοιρινό λουκάνικο που είναι καρυκευμένο με σκόρδο, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά. Το λουκάνικο ψήνεται στη φωτιά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το ψωμί χρησιμοποιείται για να πιάσει το λιωμένο λίπος και τα μπαχαρικά από το λουκάνικο. Το choripán συνήθως σερβίρεται με σάλτσα chimichurri, η οποία είναι μια σάλτσα που παρασκευάζεται από σκόρδο, μαϊντανό, ρίγανη, ελαιόλαδο και ξύδι.

Το choripán είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι συχνά ένα πιάτο που σερβίρεται σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως αγώνες ποδοσφαίρου και φεστιβάλ.

Choripán – Ένα παραδοσιακό αργεντίνικο σάντουιτς

Το choripán είναι ένα αργεντίνικο σάντουιτς που αποτελείται από ψητό λουκάνικο chorizo σε ψωμί. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Συνήθως σερβίρεται με σάλτσα chimichurri.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course Σάντουιτς
Servings 2 σάντουιτς

Ingredients
  

Instructions
 

  • Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε τα chorizos στο τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βγάλτε τα chorizos από το τηγάνι και κόψτε τα στη μέση.
  • Αλείψτε τις φέτες ψωμιού με σάλτσα chimichurri.
  • Τοποθετήστε τα chorizos στο ψωμί και απολαύστε!

Notes

  • Εμείς σας δίνουμε χάριν συντομίας 4 φέτες ψωμί, αλλά  πολύ καλύτερο θα ήταν εάν παίρνατε τις άκρες από ψωμί όχι τόσο φουσκωτό (όπως είναι το προζυμένιο) ή 2 ψωμάκια τύπου τσιαπάτα.
  • Για να κάνετε το choripán σας πιο νόστιμο, μπορείτε να το ψήσετε στη σχάρα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στο choripán σας, όπως τυρί, λαχανικά ή αυγά.
  • Το choripán είναι ένα πολύ καλό πιάτο για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 Σχόλιο

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα