Μπάρες δημητριακών και βρόμης με Φυστικοβούτυρο ή Ταχίνι
Ingredients
- 450 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
- 200 γρ. μέλι
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 150 γρ. ξηροί καρποί διάφοροι, ότι σας αρέσει (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα,…..)
- 150 γρ. δημητριακά
- 200 γρ. βρώμη
- 80 γρ. αποξηραμένα φρούτα (cranberries, σταφίδες, …..)
Instructions
- Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.Ανακατεύουμε το ταχίνι ή το φιστικοβούτυρο με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
- Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα αποφηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.