Αυτή είναι μια απλουστευμένη εκδοχή της βόρειο-Ιταλικής τονοσαλάτας, ιδανική για ένα βράδυ, ακόμη καλύτερα για ένα καλοκαιρινό βράδυ: χωρίς μαγείρεμα και με πολύ γεύση.
Τονοσαλάτα σε στυλ Τοσκάνης
Ξεχάστε τη μαγιονέζα! Το λεμόνι προσθέτει πραγματικά μια άλλη διάσταση στη σαλάτα τόνου!
Ingredients
- 350 γρ τόνο σε νερό
- 400 γρ φασόλια λευκά
- 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 κρεμμύδια κομμένα και πλυμένα
- 2 κτσ χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Instructions
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.
- Βάλτε τα λίγο στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Notes
Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα και να την έχετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
Όταν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα φασόλια σε μια συνταγή, φροντίστε να τα ξεπλύνετε πρώτα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, καθώς το κονσερβοποιητικό υγρό τους περιέχει συχνά αρκετή ποσότητα νατρίου.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.