Σουδάκια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα

Σπιτικά, κατά κύριο λόγο, προφιτερόλ, γεμιστά με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα, απίστευτα τυρένια γεύση που θα σας παρασύρει και θα συνοδεύσει απόλυτα το κρασάκι σας σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Εάν θέλετε να αποφύγετε να φτιάξετε εσείς τα προφιτερόλ, μπορείτε να τα ζητήσετε από κάποιο ζαχαροπλαστείο, αλλά πιστέψτε με, θα νιώσετε τελείως διαφορετικά όταν τα δοκιμάσετε, εάν τα έχετε φτιάξει εσείς, μα το κυριότερο, θα τα προσαρμόσετε στις γεύσεις σας.

Σουδάκια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα

Λαχταριστά σουδάκια, γεμισμένα με κατσικίσιο τυρί και λιαστή ντομάτα, ένα ορεκτικό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι
Prep Time 40 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

Για τα σουδάκια

  • 120 ml νερό
  • 60 γρ βούτυρο αλατισμένο, κομμένο σε κομμάτια
  • 70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 20 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση

  • 225 γρ κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 50 γρ λιαστές ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αρωματισμένο με βότανα λάδι

  • 60 γρ μέντα φρέσκα φύλλα
  • 60 γρ βασιλικό φρέσκα φύλλα
  • 235 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 120 γρ καρύδια ελαφρός ψημένα (φρυγανισμένα) για γαρνιτούρα

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Για τα σουδάκια:

  • Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    Ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Βράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό. Αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά.
  • Σπάστε τα αυγά σε μια κούπα. Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να ανακατέψετε τα αυγά στη ζύμη, ρίχνοντας ένα κάθε φορά.
    Ρίξτε και ανακατέψτε την παρμεζάνα και το πιπέρι.
  • Στο ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, βάλτε 18 γεμάτες κουταλιές ζύμης (προσπαθώντας να δώσετε τον όγκο προς τα επάνω, σαν μπαλάκια), σε απόσταση 5 εκατοστών το ένα από το άλλο.
    Ψήστε για περίπου 45 λεπτά, έως ότου τα προφιτερόλ διογκωθούν και σκάσουν ελαφρός και πάρουν χρυσό χρώμα.
    Αφήστε τα προφιτερόλ να κρυώσουν εντελώς.

Για γέμιση με το κατσικίσιο τυρί:

  • Συνδυάστε το κατσικίσιο τυρί και την κρέμα σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπήστε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ.
    Μόλις δέσουν, ανακατέψτε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το στην άκρη.

Για το αρωματισμένο με βότανα λάδι:

  • Ρίξτε τα βότανα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μπλεντεράκι, διαβολάκι, ……) και χτυπίστε τα μέχρι να πάρετε μια μορφή χοντροκομμένου πουρέ. Στη συνέχεια, με το μηχάνημα σε λειτουργία, προσθέστε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε τις κορυφές από τα σουδάκια.
    Γεμίστε κάθε σουδάκι με μια κουταλιά του μείγματος με το κατσικίσιο τυρί και βάλτε και πάλι το καπάκι.
    Τοποθετήστε δύο ή τρία σουδάκια σε κάθε μερίδα, ραντίστε με το λάδι με τα βότανα και πασπαλίστε με τα καρύδια.
    Σερβίρετε και απολαύστε.
Keyword κατσικίσιο τυρί, λιαστές ντομάτες, Χριστούγεννα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα