Ψητά, λεμονάτα σπαράγγια

Μια εύκολη συνταγή για ψημένα σπαράγγια, ιδανική για όταν χρειάζεστε λίγο πράσινο στο πιάτο σας.

Ψητά, λεμονάτα σπαράγγια

Prep Time 6 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 18 minutes
Course Vegetarian, Λαχανικά, Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • 450 γρ σπαράγγια (όσο πιο παχύς ο κορμός τόσο καλύτερα για ψήσιμο)
  • 1-2 κτσ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • χυμό λεμονιού και ξύσμα, (ή βαλσάμικο ξύδι)

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ° C. Ξεπλύνετε τα σπαράγγια. Εάν τα άκρα είναι σκληρά, σπάστε τα και πετάξτε τα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να ξεφλουδίσετε το σκληρό εξωτερικό δέρμα των παχύτερων άκρων του σπαραγγιού εάν θέλετε.
  • Απλώστε τα στο ταψί με αλουμινόχαρτο. Τακτοποιήστε τα σε μια μόνο σειρά στο ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά, περίπου, ανάλογα με το φούρνο και το πόσο παχιά είναι τα σπαράγγια, μέχρις ότου να ροδίσουν ελαφρώς και να μαλακώσουν όταν τα τρυπάς με ένα πιρούνι.
  • Για σερβίρισμα, περιχύνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού ή βαλσάμικο ξύδι και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Keyword έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, σπαράγγια

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα