Αυτά τα μπαστουνάκια κολοκυθιού στο φούρνο είναι τέλεια, τραγανά και γεμάτα γεύση, ψημένα στο φούρνο! Αυτό το νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό μπορείτε να το σερβίρετε με μια κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο για να το κάνετε σχεδόν ακαταμάχητο.
Είναι πιο υγιεινά από τα κανονικά τηγανητά, αλλά είναι εξίσου νόστιμα. Επίσης, βγαίνουν από το φούρνο απόλυτα τραγανά!
Είναι εξαιρετικά απλά στην παρασκευή τους. Απλά κόβετε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια, τα πανάρετε σε δύο διαφορετικά μπολ με ανάμεικτα υλικά και τα βάζετε στο φούρνο!
Ψητά sticks κολοκυθιού
Ingredients
- 500 γρ κολοκυθάκια
- ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσης
- ⅛ κτγ αλάτι
- 1 κούπα ψίχουλα ψωμιού
- ¼ κούπα παρμεζάνα
- 1 κτσ Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
- 1 αυγό μεγάλο
Instructions
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις άκρες και στη συνέχεια κόβουμε κάθε ένα σε μπαστουνάκια, περίπου μισό πόντο παχιά.
- Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια από τα κολοκυθάκια σε μια μεγάλη σακούλα (αν έχουμε από αυτές που σφραγίζουν(zip), ακόμα καλύτερα) και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακινούμε τη σακούλα μέχρι να καλυφθούν τα κολοκυθάκια με το αλεύρι.
- Σε μια μεγάλη και ρηχή πιατέλα ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού, το τυρί παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
- Σε ένα δεύτερο μεγάλο, ρηχό μπολ, χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό με περίπου 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς. Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από το αλουμινόχαρτο μια σχάρα.
- Ένα-ένα, παίρνουμε τα κολοκυθάκια που είναι καλυμμένα με το αλεύρι και τα βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια στο μείγμα του ψωμιού με τα μυρωδικά.
- Τοποθετούμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια στη σχάρα.Η σχάρα θα κρατήσει τα κολοκυθάκια επάνω από το ταψί και θα επιτρέψει στο ζεστό αέρα να κυκλοφορεί κάτω, έτσι δεν θα έρθουν σε επαφή με οτιδήποτε υγρό αποβληθεί κατά το ψήσιμο.Επίσης, βεβαιωνόμαστε ότι υπάρχει ένα μικρό κενό ανάμεσα στα μπαστουνάκια για την καλύτερη κυκλοφορία του ζεστού αέρα.
- Όταν τοποθετήσουμε όλα τα κολοκυθάκια, τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καφετί χρώμα.Ο χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει ανάλογα με το πάχος που έχουμε κόψει τα κολοκυθάκια, γι ‘αυτό προσέχουμε να τα κόβουμε περίπου στο ίδιο πάχος.
Notes
Θα μπορούσαμε να τα τηγανίσουμε αντί να τα βάλουμε στο φούρνο, οπότε αν δεν σας ενδιαφέρει το πόσο λάδι θα τραβήξει το ψωμί με το οποίο έχουμε καλύψει τα κολοκυθάκια, μπορείτε να τα τηγανίσετε.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.