Πέστο βασιλικού

 

Πέστο βασιλικού

Ένα από τα αγαπημένα μου ντιπ. Έχω άφθονο βασιλικό στις γλάστρες μου.
Ξέρετε ήδη ότι ταιριάζει με όλα τα ζυμαρικά, αλλά δίνει εξίσου ωραία γεύση με διάφορα κρακεράκια ή με πατάτες τηγανιτές ή πατατάκια!
5 from 1 vote
Total Time 15 minutes
Course Ντιπ
Servings 500 γραμμάρια

Ingredients
  

  • 90 γρ. βασιλικός
  • 350 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 30 γρ. καρύδια
  • 12 γρ. σκόρδο
  • 90 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι

Instructions
 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
    Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Notes

Για να μη μας μαυρίσει το πέστο, πρέπει να βάλουμε αρκετή ποσότητα από τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και να προσέξουμε να μην τα χτυπήσουμε για πολλή ώρα.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε πέστο με άλλα βότανα όπως μαϊντανό και ρόκα.

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 Σχόλιο

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα