Αργομαγειρεμένο βοδινό κρέας που λιώνει στο στόμα. Η προσθήκη σέλινου, κρεμμυδιών και καρότων αποτελεί τη βάση ενός πλούσιου, γευστικού ζωμού.
Μοσχαρίσιο στήθος με μπύρα, σέλινο και κρεμμύδια
Ingredients
- 1,5 κιλό βόειο στήθος
- 400 ml μπύρα
- 4 φύλλα δάφνης
- 4 κλαδάκια θυμάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.τ.σ. λάδι
- 4 μπαστούνια σέλινο κομμένα σε κομμάτια περίπου 7 εκατοστών
- 8 κρεμμύδια μικρά, ξεφλουδισμένα
- 2 καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κτγ μουστάρδα Ντιζόν
- 2 κ.τ.σ. ντομάτα
πουρέ - 1 κ.τ.σ. μπούκοβο (για γεύση)
Instructions
- Μαρινάρετε το βόειο κρέας στην μπύρα, τη δάφνη, το θυμάρι και το σκόρδο όλη τη νύχτα, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Την επόμενη μέρα αφαιρέστε το κρέας και κρατήστε τη μαρινάδα για αργότερα.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε τα λαχανικά για να καλυφθούν πλήρως με τα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα από το κρέας, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 5-8 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά και στη συνέχεια ρίξτε και ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα Ντιζόν, τον
πουρέ ντομάτας και το μπούκοβο. Ρίξτε στο τηγάνι την μαρινάδα που έχετε κρατήσει από πριν, συμπεριλαμβανομένου του σκόρδου και των βοτάνων, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε. - Επιστρέψτε το βόειο στήθος στο τηγάνι, εάν δεν είναι πλήρως βυθισμένο στα υγρά, ψήστε το κρέας με το υγρό και γυρίστε το πλευρά στη μέση του μαγειρέματος. Μαγειρέψτε στο φούρνο για 3 ώρες με το καπάκι ανοικτό.
- Μόλις μαγειρευτεί, το κρέας πρέπει να είναι πολύ τρυφερό, σχεδόν να διαλύετε. Με δύο πιρούνια, χωρίστε το κρέας σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε καλά με τη σάλτσα. Σερβίρετε με κάποιο πουρέ (πατάτας, λαχανικών, ….), ρύζι, πατάτες τηγανιτές, …….
Photo credit : foodlovermagazine.com
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.