Λεμονάδα με Βατόμουρα και Φασκόμηλο

Συνήθως σκέφτεστε το φασκόμηλο ως ένα βότανο που ταιριάζει με αλμυρές παρασκευές, αλλά το πικάντικο, ελαφρώς άρωμα μέντας, λειτουργεί καλά σε αυτό το γλυκό ποτό φτιαγμένο με βατόμουρα και λεμόνι.

Λεμονάδα με Βατόμουρα και Φασκόμηλο

Total Time 15 minutes
Course Λεμόνι, Χωρίς αλκοόλ
Servings 1 Κανάτα

Ingredients
  

  • 1 κιλό βατόμουρα περίπου
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού φρέσκο χυμό από 10 έως 12 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ματσάκι φασκόμηλο φρέσκο
  • 3 φλιτζάνια νερό κρύο
  • 1 λίτρο πάγο

Instructions
 

  • Βάζουμε τα βατόμουρα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε με υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό.
    Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τα φύλλα φασκόμηλου στο κάτω μέρος της κανάτας και σουρώνουμε από πάνω τον πουρέ βατόμουρου μέσα από ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος. Πετάμε ότι απομείνει στο σουρωτήρι.
    Προσθέτουμε κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πάγο.
    Σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτα πάγο, γαρνιρισμένα με βατόμουρα και φύλλα φασκόμηλου (λίγο πριν βάλουμε στα ποτήρια το φασκόμηλο, τα τσακίζουμε λίγο ανάμεσα στα χέρια μας).

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα