Κέικ παπαρουνόσπορου με κρέμα γιαουρτιού μασκαρπόνε

Δεδομένου ότι μπορούσα να φανταστώ τα cupcakes με παπαρουνόσπορο και ως κέικ και ήθελα να βελτιώσω τα muffins λίγο ακόμα, αποφάσισα να φτιάξω ξανά ολόκληρη τη ζύμη και να γεμίσω αυτή τη φορά μια φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστών.

Κομμένο στη μέση και γεμισμένο με την κρέμα μασκαρπόνε, έχει επίσης ακόμα πιο υγρή γεύση.
Η διαφορά μεταξύ του κέικ και των cupcakes είναι πραγματικά μόνο ο χρόνος ψησίματος και τα υλικά για τη γέμιση και το γλάσο.

Κέικ παπαρουνόσπορου με κρέμα γιαουρτιού μασκαρπόνε

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 1 hour
Total Time 1 hour 50 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Αμερική
Servings 8

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 250 γρ βούτυρο
  • 165 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • λεμόνια το ξύσμα
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 30 γρ παπαρουνόσπορο αλεσμένο
  • 250 γρ αλεύρι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ λεμόνι το χυμό

Επικάλυψη και γέμιση

  • 150 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας bourbon
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη

Instructions
 

Για τη ζύμη

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
  • Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα του λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τους σπόρους παπαρούνας και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε στο μείγμα βουτύρου εναλλάξ με το γάλα και το γιαούρτι.
  • Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα (κατ' επιλογή με αποσπωμενο πάτο) διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήστε στους 150°C σε φούρνο με αέρα για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, ψήστε στους 180°C σε θερμοκρασία πάνω/κάτω για άλλα 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει.

Για το γλάσο

  • Βάλτε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε ξανά καλά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά για 2-3 λεπτά.
  • Κόβουμε το κέικ σε φέτες και απλώνουμε το 1/3 του μείγματος από πάνω στην πρώτη φέτα. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη στρώση κέικ.
  • Τώρα απλώστε το γλάσο σε όλο το κέικ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Keyword παπαρουνόσπορος

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα