Ψάχνετε έναν απλό τρόπο για να φτιάξετε σούσι; Λοιπόν, να μια ιδέα, ένας υπέροχος τρόπος να ενσωματώσετε το καρπούζι στο σούσι! Τρελό, σωστά; Αλλά στην πραγματικότητα έχει πολύ καλή γεύση!
Αυτό το σούσι με φέτες από καρπούζι, είναι γεμάτο γεύση και γλύκα, είναι γεμάτο δροσιά από το καρπούζι και τις φέτες του αγγουριού, αλλά είναι και εξίσου όμορφο, τελικά νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως απλά είναι νόστιμο!
Καρπούζι σούσι
Ingredients
- καρπούζι κομμένο σε μεγάλες λωρίδες (ισοδύναμο με 2 φλιτζάνια, σε κύβους)
- 1 αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
- 1 αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες
- 1 ½ φλιτζάνι ρύζι για σούσι, μαγειρεμένο
- 1 φύλλο nori
- Σάλτσα σόγιας
- σουσάμι μαύρο
- τζίντζερ για σερβίρισμα (προαιρετικά)
- wasabi για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Instructions
- Βρέξτε τις άκρες των δακτύλων σας (για να μην κολλήσει το ρύζι και το nori) και απλώστε ¼ έως ½ φλιτζάνι ρύζι ομοιόμορφα πάνω από το φύλλο nori αφήνοντας μια λωρίδα πλάτους 2 με 2,5 εκ. στο μήκος του nori χωρίς ρύζι.
- Πιέστε προς τα κάτω το ρύζι για συσκευασία.
- Τοποθετήστε το καρπούζι, το αγγούρι και το αβοκάντο σε μια συμπαγή γραμμή (πάνω από το ρύζι) κάτω από την άκρη της μακράς πλευράς του nori, στην αντίθετη πλευρά από τη μεγάλη πλευρά χωρίς το ρύζι.
- Ξεκινώντας από την πλευρά του nori που έχει καρπούζι, αγγούρι και αβοκάντο, κυλήστε πάνω από το nori για να κλείσετε και να σφραγίσετε το ρολό σχηματίζοντας έναν κύλινδρο.
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι κόψτε τον κύλινδρο σε φέτες πάχους 2,5 εκ., προσομοιώνοντας την εμφάνιση του σούσι.Τακτοποιήστε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
Photo credit: watermelon.org
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.