Έχουμε πάρει μια κλασική χειμερινή συνταγή και την κάναμε πιο ελαφριά για το καλοκαίρι με διαφορετικά μαγειρεμένες πατάτες με αρακά και μια σάλτσα με φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλοκαιρινό λουκάνικο με πατάτες
Ingredients
- 700 γρ πατάτες μικρές
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 6 λουκάνικα χοιρινού κρέατος και με αρκετά βότανα της αρεσκείας σας
- 200 ml κρέμα γάλακτος lite κατά προτίμηση
- 150 ml ζωμό λαχανικών ζεστός
- 200 γρ αρακάς κατεψυγμένος και αποψυγμένος πριν τη χρήση
- 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Instructions
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, βράζουμε και μετά σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ και όσο βράζουν οι πατάτες, ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα λουκάνικα από το τηγάνι, καλύψτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
- Σκουπίστε το τηγάνι και βάλτε το ξανά στη φωτιά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και τα μπιζέλια, ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά στη σάλτσα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα μισά κρεμμύδια, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και μετά βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε.
- Πιέζουμε και διαλύουμε τις πατάτες με το εξάρτημα για τον πουρέ, ή με ένα πιρούνι, (ακόμη καλύτερα πιστεύω, για να υπάρχει η αίσθηση της πατάτας και όχι απλά ένας πουρές). Προσθέστε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και λάδι. Αναλόγως με την γαύση σας, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε απαλά. Χωρίστε σε 4 πιάτα. Κόβουμε κάθε λουκάνικο στο μισό και τοποθετούμε 3 μισά πάνω από τις πατάτες. Ρίχνουμε με μια κουτάλα τη σάλτσα γύρω από τις πατάτες και τα λουκάνικα και σερβίρουμε.
Photo credit : johnsonville.com
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.