Πανέμορφο κοκτέιλ με πρωταγωνιστή ένα απλό και εύκολο σιρόπι από βατόμουρο και δεντρολίβανο, με φρέσκες νότες βοτάνων, λευκό ρούμι και χυμό λάιμ.
Γκι κοκτέιλ
Ingredients
Για ένα ποτό
- 56 γρ ρούμι λευκό
- 14 γρ χυμό λάιμ
- 28 γρ σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο (η συνταγή ακολουθεί παρακάτω)
- 2 κτσ βατόμουρα για γαρνιτούρα
- δεντρολίβανο κλαδάκια για γαρνίρισμα
Για μια κανάτα
- 2 φλιτζάνια ρούμι λευκό
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- 1 φλιτζάνι σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο
- 1 φλιτζάνι βατόμουρα για γαρνιτούρα
- δεντρολίβανο κλαδάκια για γαρνίρισμα
Απλό σιρόπι δεντρολιβάνο-βατόμουρο
- 2 φλιτζάνια βατόμουρα
- 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Instructions
Για ένα ποτό
- Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο.
- Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι που έχουμε βάλει μέσα πάγο.Γαρνίρουμε με φρέσκα βατόμουρα και κλαδάκι δεντρολίβανο.
Για μια κανάτα
- Ανακατεύουμε το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο σε μια κανάτα.
- Προσθέστε 1-2 φλιτζάνια πάγο για να γίνει δροσερό.Γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα και μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο.
Απλό σιρόπι από βατόμουρα και δεντρολίβανο
- Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά.
- Βράστε έως ότου τα βατόμουρα είναι μαλακά αλλά δεν έχουν διαλυθεί, περίπου 10 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια στραγγίστε το μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.