Μπρουσκέτα με αρακά και φέτα
Μια εύκολη συνταγή για μπρουσκέτα με αρακά με κρεμώδη φέτα και φρέσκα μυρωδικά. Το τέλειο ορεκτικό για την άνοιξη και το καλοκαίρι!
Ingredients
- 12 φέτες μπαγκέτα
- 1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κτγ αλάτι
- 1/4 κτγ πιπέρι κόκκινο (εάν βρείτε, σε νιφάδες)
- 2 κ.τ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, της αρεσκείας σας
- 1/3 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί, ένα αντικολλητικό φύλλο ψησίματος και στη συνέχεια, τακτοποιήστε τις φέτες της μπαγκέτας.
- Ψήνουμε μέχρι οι φέτες να ροδίσουν στα άκρα, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το ταψί τις φέτες και αφήστε τες στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο αλατισμένο νερό και προσθέτουμε τα μπιζέλια, τα μπλανσάρουμε 1 λεπτό για φρέσκα μπιζέλια ή 2 λεπτά για κατεψυγμένα.
- Στραγγίζουμε τον αρακά και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια πολτοποιούμε με το πίσω μέρος ενός πιρούνι.
- Ανακατέψτε τα μυρωδικά που έχετε διαλέξει και μετά τη φέτα. Γεμίστε κάθε μπρουσκέτα με μερικές κουταλιές της σούπας από το μείγμα και σερβίρετε.
Notes
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;
Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.