Μπουκιές ντομάτας με φέτα και ελιές

Ξεκινάμε με κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας για να κάνουμε αυτό το ορεκτικό με μόλις 6-υλικά σε μεσογειακό στιλ, που το χαρακτηρίζει το η γεύση της ντομάτας, οι ελιές Καλαμών, και το τυρί φέτα.

Μπουκιές ντομάτας με φέτα και ελιές

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course Ορεκτικά, Συνοδευτικά
Servings 24 τεμάχια

Ingredients
  

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα κατεψυγμένα
  • 8 ντομάτες Pomodoro – Roma (ή ότι άλλη ντομάτα έχετε, αρκεί να είναι σφιχτή, όχι ζουμερή), κομμένες σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 230 γρ φέτα τριμμένη
  • 2 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκα βότανα ψιλοκομμένα (όπως η ρίγανη, ο βασιλικός, το θυμάρι, το σχοινόπρασο, μαϊντανό και ότι άλλο θέλετε)

Instructions
 

  • Αποψύχετε την σφολιάτα.
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα της σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι.
    Κόβουμε κάθε φύλλο σε 24 τετράγωνα.
    Τοποθετούμε τα κομμάτια της σφολιάτας σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα ή φύλο σιλικόνης για ψήσιμο.
  • Τοποθετούμε 1 φέτα ντομάτα σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας.
    Βάζουμε πάνω από ομοιόμορφα τις ελιές και την φέτα, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 15 έως 18 λεπτά ή μέχρι να ζύμη να φουσκώσει και να πάρει χρυσό χρώμα.
    Πασπαλίζουμε με τα βότανα της αρεσκείας μας πριν από το σερβίρισμα.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα

Photocedit: Jennifer Davick


Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα