Απλή ζύμη για εμπανάδας, είναι τόσο εύκολη, που μόλις την μάθετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τη χρησιμοποιήσετε με όποιον συνδυασμό κρέατος και λαχανικών αγαπάτε ή έχετε στο ψυγείο.
Ζύμη εμπανάδας
Ingredients
- 2¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κτγ αλάτι
- ½ φλιτζάνι βούτυρο κρύο ανάλατο κομμένο σε κύβους
- 1 αυγό μεγάλο
- ⅓ φλιτζάνι νερό παγωμένο
- 1 κτσ λευκό ξύδι
Instructions
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
- Χτυπήστε το αυγό, το νερό και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας με το πιρούνι μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αναποδογυρίστε το μείγμα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, μαζέψτε το και στη συνέχεια ζυμώστε απαλά με τα χέρια σας μία ή δύο φορές, όσο χρειάζεται για να ενωθεί η ζύμη.
- Σχηματίστε τη ζύμη σε ένα επίπεδο ορθογώνιο και βάλτε τη στο ψυγείο, τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη, τουλάχιστον 1 ώρα.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.