Η συνταγή για ζαχαρωμένο τζίντζερ είναι απλή και εύκολη στην παρασκευή. Χρειάζονται μόνο τρία υλικά: τζίντζερ, ζάχαρη και νερό.
Αν αναζητάτε ένα νόστιμο και εύκολο σνακ ή επιδόρπιο, το ζαχαρωμένο τζίντζερ είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Είναι τραγανό, γλυκό και πικάντικα νόστιμο, και σίγουρα θα το λατρέψετε.
Όμως τι γίνεται με όλο αυτό το τζίντζερ που στραγγίσατε από το σιρόπι; Αυτά τα κομματάκια δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα – αυτό το τζίντζερ μπορεί να πάρει άλλη μια ευκαιρία, ζήσει μια δεύτερη ζωή ως σπιτικό ζαχαρωμένο τζίντζερ!
Το ζαχαρωμένο τζίντζερ είναι απίστευτα εύκολο να φτιαχτεί- αν έχετε φτιάξει το σιρόπι τζίντζερ, είστε στα μισά του δρόμου. Καθώς έχετε ήδη στραγγίξει το σιρόπι τζίντζερ, θα πρέπει απλώς να σιγοβράσετε ξανά το τζίντζερ σε ζαχαρόνερο, στη συνέχεια να το στραγγίξετε και να το ανακατέψετε με ζάχαρη για να καλυφθεί.
Το ζαχαρωμένο τζίντζερ είναι μια φοβερή γαρνιτούρα για κοκτέιλ και έχει θεϊκή γεύση αναμεμειγμένο σε λιχουδιές, καθώς συνδυάζεται υπέροχα με σοκολάτα, βανίλια, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Αν φτιάξετε αυτό το σιρόπι τζίντζερ όπως αναφέρεται, θα πάρετε περίπου 1,5 φλιτζάνι κομμάτια ζαχαρωμένου τζίντζερ.
Ζαχαρωμένο τζίντζερ
Ingredients
- 100 γρ. τζίντζερ (αυτό που έμεινε από το σιρόπι τζίντζερ)
- ½ κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε και ανακατέψτε το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για χαμηλή σιγοβράση και όχι για πλήρη βρασμό.
- Σουρώστε το τζίντζερ μέσα από ένα λεπτό κόσκινο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να πιέσετε το τζίντζερ πάνω στο κόσκινο για να αποσπάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τζίντζερ με τη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τρίψετε το τζίντζερ στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα.
- Απλώστε το τζίντζερ σε ένα λεπτό στρώμα σε ένα μεγάλο πιάτο ή ταψί. Αφήστε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 18-24 ώρες.
- Μόλις στεγνώσει το τζίντζερ, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 εβδομάδες.
Notes
- Για να δώσετε στο τζίντζερ μια πιο έντονη γεύση, μπορείτε να το αφήσετε να σιγοβράσει για περισσότερο από 10 λεπτά.
- Μόλις στεγνώσει το τζίντζερ, μπορείτε να το πασπαλίσετε με επιπλέον ζάχαρη για να το κάνετε ακόμα πιο γλυκό και τραγανό.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.