Βούτυρο με λεβάντα, λεμόνι και θαλασσινό αλάτι

Η λεβάντα είναι ένα υπέροχο λουλούδι με μια γλυκιά, λουλουδένια γεύση. Είναι συχνά συνδεδεμένη με την ηρεμία και την χαλάρωση, αλλά είναι επίσης νόστιμη! Αυτό το βούτυρο λεβάντας είναι το τέλειο παράδειγμα της υπέροχης γεύσης της. Είναι απλά νόστιμο πάνω σε φρέσκια ζεστή μπαγκέτα, ή με ψάρι.

Είμαι ούτως ή άλλως η μεγαλύτερη φαν της φρέσκιας, ρουστίκ μπαγκέτας, απλά αλειμμένης με βούτυρο. Με τη λεβάντα, το λεμόνι και το αλάτι, το βούτυρο γίνεται πραγματικά εντυπωσιακό. Η γλυκιά γεύση της λεβάντας συνδυάζεται τέλεια με το ξινό του λεμονιού και το αλάτι. Είναι ένα πραγματικά μοναδικό και υπέροχο βούτυρο που θα σας κάνει να λατρέψετε τη λεβάντα.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ανεπεξέργαστα λεμόνια και αποξηραμένα άνθη λεβάντας για να έχετε την καλύτερη γεύση.

Βούτυρο με λεβάντα, λεμόνι και θαλασσινό αλάτι

Υπέροχο λουλούδι με γλυκιά γεύση, συνδεδεμένο με την ηρεμία και την χαλάρωση, αυτό το βούτυρο είναι το τέλειο παράδειγμα της υπέροχης γεύσης της λεβάντας. Είναι απλά νόστιμο πάνω σε φρέσκια ζεστή μπαγκέτα.
Prep Time 5 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients
  

  • 125 γρ βούτυρο
  • 1 κτγ λεβάντα αποξηραμένα άνθη, ψιλοκομμένα (ανάλογα με το γούστο σας)
  • ½ λεμόνι το ξύσμα μόνο
  • 1 κτγ θαλασσινό αλάτι (όχι πολύ χοντρό)

Instructions
 

  • Φέρτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να είναι μαλακό και να ανακατεύεται εύκολα.
  • Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο με τα άνθη λεβάντας, το ξύσμα λεμονιού και το θαλασσινό αλάτι, ώστε όλα να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στο βούτυρο.
  • Τοποθετήστε το βούτυρο στο ψυγείο για 10-20 λεπτά.
  • Απλώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας.
  • Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο και τοποθετήστε το στη μέση.
  • Τυλίξτε το με τη λαδόκολλα για να σχηματίσετε ένα ρολό διαμέτρου …. (όσο μεγάλο το θέλετε).
  • Τοποθετήστε το ξανά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Βγάλτε το και σερβίρετε με φρέσκια ζεστή μπαγκέτα.

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα