Ανακαλύψτε την απόλυτη δροσιστική εμπειρία με αυτή την εύκολη συνταγή για σπιτική τζιντζεράδα με λάιμ! Φτιάξτε ένα γευστικό σιρόπι με φρέσκο τζίντζερ και λάιμ και απολαύστε ένα αναζωογονητικό ποτό, ιδανικό για κάθε στιγμή. Προσαρμόστε τη γλυκύτητα και την ένταση του τζίντζερ στις προτιμήσεις σας και δημιουργήστε το τέλειο ρόφημα. Επιπλέον, το τζίντζερ και το λάιμ είναι σύμμαχοι στην καταπολέμηση της ναυτίας, κάνοντας αυτό το ποτό μια εξαιρετική επιλογή μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Πως θα το φτιάξετε
Οι αναλογίες για την τζιντζεράδα με λάιμ είναι απλές και εύκολες να θυμάται κανείς. Το μόνο στοιχείο που διαφοροποιείται είναι η ποσότητα του νερού που θα προστεθεί. Ο λόγος; Επειδή αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσωπικές γευστικές προτιμήσεις του καθενός.
Εγώ αναμειγνύω ένα μέρος σιροπιού τζίντζερ και λάιμ με λίγο λιγότερο από ένα μέρος υγρού (νερό, σόδα, βότκα, τεκίλα, ό,τι τραβήξει η όρεξή σας). Η ζεστή, πικάντικη γεύση του τζίντζερ αναδεικνύεται εξαιρετικά σε αυτή τη συνταγή.
Μπορείτε άνετα να διπλασιάσετε την ποσότητα αυτού του σιροπιού τζίντζερ και λάιμ και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για να φτιάχνετε μια αναζωογονητική τζιντζεράδα με λάιμ όποτε επιθυμείτε, ή να το χρησιμοποιήσετε σε ένα κοκτέιλ, ή ακόμα και να το καταψύξετε σε θήκες για γρανίτες για να δημιουργήσετε όμορφες παγωμένες λιχουδιές.
Αυτή η τζιντζεράδα με λάιμ είναι επίσης ένα πραγματικά εξαιρετικό ποτό μετά από ένα πλούσιο γεύμα, ή ένα γεύμα που δεν έπεσε καλά στο στομάχι, επειδή το τζίντζερ και το λάιμ αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό για την καταπολέμηση της ναυτίας, ενώ επιπλέον το τζίντζερ έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, όπως όλοι γνωρίζετε.
Ωστόσο, ίσως να είμαι και λίγο προκατειλημμένος – καταναλώνω χυμό τζίντζερ εδώ και αρκετό καιρό και τρώω τουρσί τζίντζερ σκέτο συνεχώς, και πάντα έχω ένα βαζάκι από αυτό στο ψυγείο μου. Επομένως, είναι ασφαλές να πούμε ότι είμαι μεγάλος λάτρης του τζίντζερ.

Τζιντζεράδα με λάιμ
Ingredients
- 350 ml χυμό λάιμ φρέσκο (χρησιμοποισα περίπου 10-12 λάιμ, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει)
- 90 γρ τζίντζερ φρέσκο, χοντροκομμένο
- 2-3 κτσ νερό (για το τζίντζερ)
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Instructions
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, τοποθετήστε τη ζάχαρη (200 γραμμάρια) και το νερό (200 ml) και θερμάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μόλις διαλυθεί όλη η ζάχαρη και το σιρόπι αρχίσει να βράζει ελαφρά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
- Βάλτε το φρέσκο τζίντζερ (90 γραμμάρια) και 1-3 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πουρές.
- Στραγγίστε τον χυμό τζίντζερ μέσω ενός λεπτού σουρωτηριού, πιέζοντας την πούλπα για να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό. Αφήστε στην άκρη περίπου 60 ml από αυτόν τον χυμό τζίντζερ.
- Εναλλακτικά, αν έχετε αποχυμωτή, αποχυμώστε αρκετό τζίντζερ για να πάρετε 3 κουταλιές της σούπας καθαρό χυμό τζίντζερ.
- Ανακατέψτε τον χυμό τζίντζερ και το αλάτι με τον φρέσκο χυμό λάιμ (περίπου 350 ml).
- Προσθέστε σταδιακά 200-300 ml από το σιρόπι ζάχαρης για να γλυκάνετε το μείγμα (προσαρμόστε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).
- Μεταφέρετε το σιρόπι σε ένα καθαρό μπουκάλι ή βάζο που κλείνει καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Notes
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.