Το ψημένα σπαράγγια με σκόρδο είναι ένα πολύ εύκολο συνοδευτικό πιάτο για κάθε γεύμα. Αυτή η συνταγή για τραγανά, ψητά σπαράγγια με σκόρδο είναι τόσο υγιεινή όσο και γευστική. Ψημένα με ψίχουλα panko, σκόρδο, τυρί και ελαιόλαδο, αυτό είναι ένα πιάτο που όλοι σίγουρα θα λατρέψουν. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να το συμπληρώσετε γευστικά με σπιτικό αιόλι σκόρδου!
Τραγανά ψητά σκορδάτα σπαράγγια (με Aioli σκόρδου)
Αυτά τα ψητά σπαράγγια συμπληρώνονται γευστικά με σκόρδο, παρμεζάνα και άφθονο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνονται για να αγγίξουν στην τελειότητα.
Ingredients
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κτγ αλάτι
- ¼ κτγ πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.τ.σ. παρμεζάνα
- 2 κ.τ.σ. ψίχουλα panko
- 450 γρ σπαράγγια αφού έχουμε αφαιρέσει το σκληρό κάτω μέρος
Aioli σκόρδου για το σερβίρισμα
Instructions
- Θερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με λίγο λάδι
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά εκτός από τα σπαράγγια σε μια πλαστική σακούλα με ZIP και ανακινήστε τα για να αναμιχθούν τα υλικά. Προσθέστε τα σπαράγγια και κάντε μασάζ στα συστατικά για να επικαλύψετε ομοιόμορφα τα σπαράγγια.
- Αδειάστε τη σακούλα πάνω στο έτοιμο ταψί και διαχωρίστε τα σπαράγγια έτσι ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο.
- Ψήνουμε 15-20 λεπτά ή έως ότου τα σπαράγγια μαλακώσουν και το πάνκο πάρει χρυσό καφέ χρώμα.
- Σερβίρετε με το ψητό
Aioli σκόρδου και…….
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.