Pecan Pie Bars

Μία γλυκιά απόλαυση με ξηρούς καρπούς

Οι Pecan Pie Bars, γνωστές και ως “μπάρες με τάρτα πεκάν”, αποτελούν μια εύκολη και νόστιμη εναλλακτική λύση στην κλασική τάρτα πεκάν. Προσφέρουν την ίδια πλούσια γεύση καρυδιού και κρέμας, σε μια πιο εύχρηστη και πρακτική μορφή.

Η παρασκευή τους είναι απλή και ιδανική για αρχάριους ζαχαροπλάστες. Η βάση αποτελείται από ένα τραγανό μπισκότο βουτύρου, που δημιουργεί την τέλεια βάση για την κρεμώδη γέμιση με πεκάν. Η γέμιση, με βάση τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και φυσικά τα καρύδια πεκάν, ψήνεται μέχρι να πήξει και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Αφού κρυώσουν, οι Pecan Pie Bars κόβονται σε ομοιόμορφα κομμάτια και σερβίρονται. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες, με μια κούπα ζεστό καφέ, τσάι ή γάλα, ή με μια μπάλα παγωτό βανίλιας.

Γιατί να φτιάξετε Pecan Pie Bars;

  • Εύκολη και γρήγορη παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ζαχαροπλαστικής.
  • Ιδανική για αρχάριους: Μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμαστούν στη ζαχαροπλαστική.
  • Νόστιμη και πλούσια γεύση: Η κρεμώδης γέμιση με πεκάν προσφέρει μια πλούσια και απολαυστική γεύση.
  • Ευέλικτη συνταγή: Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο, για να ενισχύσετε τη γεύση.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Οι Pecan Pie Bars είναι ιδανικές για να τις σερβίρετε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, πάρτι ή ως επιδόρπιο μετά το δείπνο.

Pecan Pie Bars

Εύκολη και νόστιμη λύση, με πλούσια γεύση καρυδιού και κρέμας σε μια πιο πρακτική μορφή.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 52 minutes
Total Time 1 hour 7 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, Μπάρες
Cuisine Αμερική
Servings 40 μπάρες

Ingredients
  

Βάση

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ κτγ αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο κρύο, για πιο πλούσια γεύση αποφύγετε τα υποκατάστατα (π.χ. μαργαρίνη)

Γέμιση

  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
  • 1 βανίλια
  • φλιτζάνια πεκάν ψιλοκομμένα

Instructions
 

  • Για τη βάση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ρίξτε το κρύο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και τρίψτε με τα χέρια σας τα υλικά μέχρι να γίνου σαν ψίχουλα.
  • Ρίξτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πιέστε το, στον πάτο και στις πλευρές του σκεύους μέχρι να δημιουργηθεί κάτι σαν βάση τάρτας.
  • Ψήστε στους 180 για 18-22 λεπτά ή μέχρι οι άκρες της κρούστας να αρχίσουν να ροδίζουν και ο πάτος να σταθεροποιηθεί.
  • Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
  • Για τη γέμιση
  • Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το βούτυρο και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, μόλις ομογενοποιηθεί ανακατέψτε τα πεκάν και ρίξτε το μείγμα πάνω από την βάση.
  • Ψήστε 25-30 λεπτά ακόμα ή μέχρι οι άκρες να είναι σταθερές και το κέντρο σχεδόν σταθερό. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Κόψτε σε μπάρες, βάλτε τις στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.
Keyword πεκάν

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα