Αγαπώ τις μελιτζάνες, αυτό το πιάτο θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη φρέσκια γεμάτη γεύση του! Θα βρείτε πάρα πολλές συνταγές με μελιτζάνα και τυρί, γεμιστές, τηγανιτές, ρολλάκια, και διάφορες άλλες παρόμοιες εκδοχές.
Πειραματίστηκα με αυτό το πιάτο, έκανα διάφορες δοκιμές για να φτάσω τελικά σε αυτή τη συνταγή που είναι ότι πιο κοντινό στο πιάτο που είχα φάει κάποτε στην Ιταλία. Στο πρωτότυπο πιάτο που δοκίμασα οι μελιτζάνες ήταν τηγανιτές, εγώ προτίμησα να τις ψήσω στην σχάρα!
Μελιτζάνα Παρμιτζιάνα
Μελιτζάνες ψημένες στη σχάρα, πασπαλισμένες με μυρωδικά, λουσμένες με μια σάλτσα ντομάτας και με πλούσια γεύση από την τριμμένη παρμεζάνα.
Ingredients
- 2 μελιτζάνες μεγάλες, κομμένες σε φέτες κατά μήκος
- ελαιόλαδο μια καλή δόση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 2 κονσέρβες ντομάτα (400 γρ.) ψιλοκομμένες
- 2 κτγ ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κτγ μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Instructions
Για τη γρήγορη σάλτσα
- Σε μια κατσαρόλα τηγανίζετε το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις δύο κονσέρβες ντομάτας, τη ρίγανη και τον μαϊντανό. Φέρτε τη σάλτσα σε βρασμό και αφήστε τη να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί.
- Όταν η σάλτσα βράσει, ανακατέψτε λίγο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και αφήστε τη να κρυώσει.
Για τις μελιτζάνες
- Μουλιάστε τις φέτες μελιτζάνας σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, (σε αυτό το 20λεπτο μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα), στη συνέχεια βγάλτε τις από το νερό και στεγνώστε τις με ένα πανάκι.
- Όπως είπα ήδη, δεν τηγάνισα τις μελιτζάνες, είναι πολύ πιο υγιεινό και λιγότερο χρονοβόρο να τις ψήσετε στο γκριλ ή απλά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.Βάλτε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας στην άκρη.
- Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, απλώστε ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, προσθέστε περισσότερη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70℃ για περίπου 30 λεπτά.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.