Μια εύκολη συνταγή για να κάνετε ένα μείγμα με καρυκεύματα στο σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να τρέχετε να αγοράσετε διάφορα ότι μείγμα υπάρχει στα καταστήματα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας! Εάν λείπει ένα από τα συστατικά, δεν έγινε και κάτι, απλώς αφήστε το τώρα και το προσθέτετε μετά μέσα στο βαζάκι σας.
Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αυτό το μείγμα από καρυκεύματα είναι ιδανικό για ψητά λαχανικά, για να πασπαλίσετε την πίτσα ή να το χρησιμοποιήσετε σε σούπες, σάλτσες ή μαρινάδες.
Μείγμα μπαχαρικών της μεσογείου
Αυτό το μείγμα από αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά δημιουργούν την τέλεια πινελιά στις σάλτσες ζυμαρικών, στις μαρινάδες ή στην στο κρέας σας από κοτόπουλο, βοδινό μέχρι και χοιρινό!
Ingredients
- 6 κτγ ρίγανη αποξηραμένη
- 4 κτγ μαντζουράνα αποξηραμένη
- 2 κτγ βασιλικό αποξηραμένο
- 4 κτγ θυμάρι αποξηραμένο
- 2 κτγ δεντρολίβανο αποξηραμένο
- 2 κτγ φασκόμηλο αποξηραμένο
- 2 κτγ μπούκοβο προαιρετικά
Instructions
Απλό ανακάτεμα
- Ανακατέψτε όλα τα καρυκεύματα μαζί σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν.
Σε σκόνη
- Βάλτε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μπλεντεράκι και χτυπήστε τα μέχρι να πάρουν την μορφή που θέλετε (από ελαφρός σπασμένα, μέχρι και σκόνη)
Αποθήκευση
- Χρησιμοποιήστε το μείγμα αμέσως ή αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 6 μήνες.
Notes
Θα σημειώσω εδώ ότι επέλεξα να φτιάξω έναν συνδυασμό που βασίζεται στα κλασικά μεσογειακά βότανα και μπαχαρικά, τα οποία χρησιμοποιούμε αρκετά στην ελληνική κουζίνα και είναι απλώς αποξηραμένα. Μερικά ακόμη μπορούν να προσθέτουν και να πάνε το μείγμα σας σε άλλο επίπεδο, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, αλλά και το μπούκοβο μπορείτε να το αφαιρέσετε από την βασική συνταγή, έτσι θα έχετε καλύτερο έλεγχο της γεύσης και θα βάζετε ακριβώς όσο θέλετε σε κάθε συνταγή. Θα κάνετε αρκετές δοκιμές, αλλά στο τέλος θα καταλήξετε να έχετε στο ντουλάπι σας μερικά βαζάκια με διάφορους συνδυασμούς που θα κάνουν τα πιάτα σας να μοιάζουν εστιατορικά.
Photo credit : www.davidvanille.com
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.