Το καλοκαίρι είναι η εποχή των φρούτων και των ροφημάτων. Και τι καλύτερο από μια δροσιστική λεμονάδα με καρπούζι και μέντα για να σας δροσίσει σε μια ζεστή μέρα; Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν.
Η λεμονάδα με καρπούζι και μέντα είναι ένα τέλειο ρόφημα για ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Είναι δροσιστική, γευστική και υγιεινή. Το καρπούζι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, ενώ η μέντα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η λεμονάδα με καρπούζι και μέντα είναι επίσης μια καλή πηγή υδατανθράκων, που θα σας δώσουν ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στη ζέστη.
Το καρπούζι παρέχει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού για αυτήν την ελαφριά και δροσιστική λεμονάδα.
Λεμονάδα με καρπούζι και μέντα
Ingredients
- 2 κιλά καρπούζι κομμένο σε κομματάκια και χωρίς κουκούτσια
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού φρέσκο από 10 έως 12 λεμόνια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- νερό κρύο, όσο χρειαστεί
- 1 ματσάκι μέντα
- 1 λίτρο πάγο
Instructions
- Τοποθετούμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δέσουν τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Στραγγίστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα κύπελλο μέτρησης υγρού. Προσθέστε κρύο νερό ίσο με 1 λίτρο.
- Τοποθετούμε τη μέντα στο κάτω μέρος μιας κανάτας, προσθέτουμε το μείγμα καρπουζιού και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε πάγο.Σερβίρουμε αμέσως σε γεμάτα με πάγο ποτήρια γαρνιρισμένα με κλαδάκια μέντας.
Notes
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.