Λαχταριστά τρουφάκια πορτοκάλι-σοκολάτα

Τα τρουφάκια αυτά είναι πραγματικά λαχταριστά. Η γεύση του πορτοκαλιού είναι φρέσκια και αρωματική, ενώ η σοκολάτα είναι πλούσια και κρεμώδης. Τα καρύδια προσδίδουν μια γήινη γεύση και τα χουρμάδες μια γλυκύτητα που ισορροπεί τέλεια με τη σοκολάτα.

Καθώς τρώτε ένα τρουφάκι, η γεύση του πορτοκαλιού εκτοξεύεται στο στόμα σας. Το άρωμα του φρέσκου πορτοκαλιού είναι έντονο, η σοκολάτα είναι πλούσια και κρεμώδης, ενώ τα καρύδια προσδίδουν μια γήινη γεύση. Η γλυκύτητα των χουρμαδιών ισορροπεί τέλεια με τη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα γλυκό και πικάντικο.

Η υφή τους είναι τέλεια, ελαφριά και αφράτα, με μια τραγανή επικάλυψη από κακάο. Το μείγμα της ζύμης είναι συμπαγές, αλλά όχι σκληρό.

Τα τρουφάκια είναι μικρά και στρογγυλά, με μια επικάλυψη από κακάο. Το ξύσμα πορτοκαλιού στο κακάο προσθέτει μια όμορφη χρωματική αντίθεση.

Τα τρουφάκια πορτοκάλι-σοκολάτα είναι μια πραγματική απόλαυση. Είναι τέλεια για κάθε περίσταση, από ένα απογευματινό σνακ μέχρι ένα επιδόρπιο μετά το δείπνο.

Λαχταριστά τρουφάκια πορτοκάλι-σοκολάτα

Τα τρουφάκια αυτά είναι πραγματικά λαχταριστά, ελαφριά και αφράτα, τέλεια για κάθε περίσταση, από ένα απογευματινό σνακ μέχρι ένα επιδόρπιο μετά το δείπνο.
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο

Ingredients
  

  • 100 γρ καρύδια αλεσμένα ή αλεσμένα αμύγδαλα
  • 6 χουρμάδες ή 8 κανονικούς χουρμάδες εμποτισμένους* για τουλάχιστον 2 ώρες
  • 30 γρ κακάο ακατέργαστο ή κακάο χωρίς ζάχαρη (τότε περίπου 40 – 50 γρ.)
  • 1 κτσ μέλι
  • 2 κτσ χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος
  • 1/2 – 1 κτγ ξύσμα πορτοκαλιού από βιολογικό πορτοκάλι
  • 1 πρέζα βανίλια γενναιόδωρη
  • κακάο λίγη επιπλέον σκόνη για το τελείωμα

Instructions
 

  • Ξεφλουδίστε τους χουρμάδες και αν είναι λίγο σκληροί, μουλιάστε τους για άλλα 30 λεπτά.
    Στη συνέχεια, στραγγίστε τους και αφήστε τους να στεγνώσουν.
  • Πολτοποιήστε τους χουρμάδες στο μπλέντερ.
    Τα μικρά κομμάτια δεν θα πειράξουν καθόλου το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν χοντρά κομμάτια στο μείγμα.
  • Τώρα προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το επιπλέον κακάο, και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι, το μείγμα για τα τρουφάκια μας είναι έτοιμο.
  • Τώρα σχηματίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα, μπαλάκια με τα χέρια σας.
  • Κυλήστε τις μπάλες σε λίγη σκόνη ακατέργαστου κακάο και έτοιμα!!!!!

Notes

* Μπορείτε να μουλιάσετε τους χουρμάδες σε κάποιο αλκοόλ (ουίσκι, ρούμι, κονιάκ, …..) ή εάν θα φάνε και παιδιά, απλά σε κάποιο χυμό.
Μπορείτε να βρείτε ακατέργαστο κακάο σε σκόνη σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Είναι λίγο ακριβό, αλλά καθώς η γεύση του είναι πολύ πιο έντονη, χρειάζεστε πολύ λιγότερη ποσότητα από την απλή σκόνη κακάο! Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλή σκόνη κακάο για αυτή τη συνταγή, απλά χρησιμοποιήστε κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Αν δεν θέλετε έντονη γεύση πορτοκαλιού, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να παραλείψετε το ξύσμα και να προσθέσετε μόνο το χυμό πορτοκαλιού. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε λεμόνια αντί για πορτοκάλια ή να τα παραλείψετε εντελώς.
Παρεμπιπτόντως, αν η ζύμη σας εξακολουθεί να είναι πολύ υγρή, απλά προσθέστε λίγο περισσότερο αλεσμένο καρύδι. Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο ακόμα χυμό πορτοκαλιού!
Keyword Vegan, Χριστούγεννα, Ωμοφαγικό

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα