Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα δεν είναι Χριστούγεννα! Και σήμερα σας έχω μια κλασική συνταγή για αμερικάνικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα, καρύδια και φιστίκια.
Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά, νόστιμα και τέλεια για να τα απολαύσετε μόνοι σας ή να τα μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να την ακολουθήσετε και εσείς στο σπίτι.
Να είστε σίγουροι ότι μόνο καλές αναμνήσεις φέρνουν αυτές οι συνταγές, και όπως τα λέμε τώρα, θυμάμαι ένα κρύο πρωί Χριστουγέννων. Είχε χιονίσει έξω, εγώ και τα παιδιά ήμασταν στη κουζίνα, φορώντας φόρμες και καπέλα, και φτιάχναμε μπισκότα.
Η μυρωδιά της ζάχαρης, της βανίλιας, της κανέλας και του βουτύρου ήταν διάχυτη στον αέρα. Τα παιδιά ανυπομονώντας να δοκιμάσουν τα μπισκότα.
Ξεκίνησα να ανακατεύω τα υλικά, ενώ τα παιδιά με βοήθησαν να πλάσουμε τα μπισκότα, τα τοποθετήσαμε στο ταψί, τα βάλαμε στο φούρνο.
Η μυρωδιά τους γέμισε το σπίτι, μόλις τα μπισκότα ήταν έτοιμα, τα βγάλαμε από το φούρνο και τα αφήσαμε να κρυώσουν (ή τουλάχιστον, προσπάθησα να τους κερδίσω χρόνο για να κρυώσουν).
Τα παιδιά δεν μπορούσαν να περιμένουν να τα δοκιμάσουν.
Καθίσαμε στο τραπέζι όλοι μαζί, πήραμε από ένα ποτήρι ζεστό γάλα και απολαύσαμε τα μπισκότα μας. Ήταν μια όμορφη στιγμή που θα θυμόμαστε για πάντα.
Ήταν μια μέρα γεμάτη αγάπη, χαρά και γεύση, κάπως έτσι καταλήγουν οι μέρες που έχουν να κάνουν με μπισκότα.
Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Ingredients
- 50 γρ βούτυρο μαλακό
- 1/2 λοβό βανίλιας
- 175 γρ καστανή ζάχαρη
- 300 γρ αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 200 γρ λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη
- 200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
- 75 γρ φιστίκια
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
- Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τον πολτό βανίλιας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε το στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης μαζί με το αυγό. Ανακατέψτε τα πάντα καλά με τους γάντζους ζύμης του μίξερ χειρός.
- Προσθέστε τώρα την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τα καρύδια και τα φιστίκια ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Πάρτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, φτιάξτε τα σε μπαλάκια και στη συνέχεια πιέστε τα επίπεδα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. (θα πρέπει να έχουν διάμετρο 5-10 εκατοστά … ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε. Να θυμάστε όμως ότι ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος των μπισκότων).
- Τώρα βάλτε τα μπισκότα σας στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Αν ροδίσουν στις άκρες είναι τέλεια, καθώς τα "αμερικάνικα μπισκότα" είναι πάντα λίγο πιο μαλακά στο εσωτερικό τους. Αν δεν σας αρέσει αυτό, απλά αφήστε τα λίγο περισσότερο
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.