Φτιάξτε χειροποίητες τορτίγιες σαν μεξικάνικος μάστερ!
Οι χειροποίητες τορτίγιες είναι τόσο εύκολες στην παρασκευή, όσο και νόστιμες! Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυθεντικές μεξικάνικες τορτίγιες που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.
Μπορούν να καταναλωθούν σκέτες ή να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ποικιλίας πιάτων, όπως τάκος, μπουρίτος, κεσαδίγια και εντσινλάδα.
Οι τορτίγιες αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών, ενώ παράλληλα είναι ένα τρόφιμο με χαμηλά λιπαρά. Προσφέρονται ως ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.
Εκτός από την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική τους αξία, οι τορτίγιες φτιάχνονται εύκολα και στο σπίτι. Με λίγα απλά υλικά, μπορείτε να έχετε έτοιμες ζεστές, φρέσκιες τορτίγιες σε χρόνο μηδέν.
Απολαύστε τις ζεστές χειροποίητες τορτίγιες σας γεμιστές με τα αγαπημένα σας υλικά, όπως fajitas, carnitas, guacamole, salsa, τυρί, ή ακόμα και γλυκές επιλογές με πραλίνα ή φρούτα. Μπορείτε επίσης να τις τυλίξετε σε burritos, quesadillas, ή tacos για ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα.
Χειροποίητες Τορτίγιες
Ingredients
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κτγ αλάτι
- 1 1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 4 κτσ λαρδί ή λίπος
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό ζεστό
Instructions
- Βάλτε τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ.
- Κόψτε σε κομμάτια το λαρδί ή το λίπος.
- Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέστε νερό, μικρή ποσότητα κάθε φορά, για να σχηματίσετε μια ζύμη.
- Ζυμώστε μέσα στο μπολ μέχρι να γίνει λεία και ελαστική η ζύμη.
- Σκεπάστε και αφήστε το ζυμάρι στην άκρη για δέκα λεπτά.
- Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλες σε μέγεθος αυγού και ισιώστε την ανάμεσα στις παλάμες.
- Με τον πλάστη, ανοίξτε κάθε μπάλα σε κύκλο 15 εκ. και πάχους περίπου 3 χιλιοστά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο αλάδωτο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η τορτίγια να φαίνεται ελαφρώς με στίγματα.
- Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα τις τορτίγες για να διατηρηθούν ζεστές και μαλακές μέχρι να σερβίριστούν.
- Οι τορτίγιες μπορούν να κρυώσουν και να αποθηκευτούν σε πλαστικές σακούλες στην κατάψυξη για μεταγενέστερη χρήση.
Συμβουλές:
- Για πιο αυθεντικές τορτίγιες, χρησιμοποιήστε αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι masa.
- Μπορείτε να αφαιρέσετε το λαρδί ή το λίπος εντελώς ή να το αντικαταστήσετε με Ελαιόλαδο, Λάδι καρύδας, Βούτυρο, Βούτυρο αμυγδάλου, Βούτυρο καρύδας, ……..
- Η χρήση της λιπαρής ουσίας βοηθά στη ζύμη για πιο μαλακές τορτίγιες.
- Φροντίστε να κρατάτε τις τορτίγιες ζεστές μέχρι να τις σερβίρετε, τυλίγοντάς τες σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Απολαύστε!
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.