Δεν χρειάζεστε κάποια περίσταση για να φτιάξετε ένα cheesecake. Είναι νόστιμο το χειμώνα, το καλοκαίρι ή όποτε θέλετε να το φάτε. Η ομορφιά του cheesecake είναι ότι μπορείτε να του προσθέσετε ό,τι θέλετε, οπότε είναι μοντέρνο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Το σημερινό μου cheesecake, για το οποίο η συνταγή ακολουθεί παρακάτω, δεν είναι ιδιαίτερα χειμωνιάτικο, αλλά από την άλλη ο καιρός δεν το δεσμεύει. Το cheesecake μου δεν είναι ένα κλασικό cheesecake της Νέας Υόρκης, αλλά είχα όρεξη να πειραματιστώ λίγο και κατέληξα σε ένα cheesecake με μείγμα κρέμας τυριού με φράουλα και λευκή σοκολάτα πάνω σε μια βάση από μπισκότα σοκολάτας.
Πάντα προσπαθώ να μην φτιάχνω τα κέικ μου πολύ γλυκά, γιατί πάντα θα υπάρξει αυτός που θα παραπονεθεί για την πολύ γλύκα που βγάζει το κέικ, αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν τρώγεται όλο το κομμάτι ή ότι μπουχτίζεις μετά από ένα μικρό κομμάτι.
Ελπίζω να απολαύσετε αυτό το υπέροχα αφράτο, φρουτώδες, λευκοσοκολατένιο cheesecake!
Τσιζκέικ λευκής σοκολάτας με φράουλες
Equipment
- 1 Φόρμα ψησίματος 26εκ.
Ingredients
Για τη βάση
- μπισκότα σοκολάτας (π.χ.
μπισκότα Βιολάντα με κακάο ) - 50 γρ βρώμη
- 80 γρ βούτυρο
Για το μείγμα κρέμας τυριού
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ λευκή σοκολάτα
- 110 γρ ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
- 3 αυγά
- 600 γρ τυρί κρέμα
- 250 γρ γιαούρτι σφιχτό ή τυρί quark, cottage, ρικότα, μασκαρπόνε, ……
- 2 κτσ κορν φλάουρ
Μείγμα φράουλας
- 300 γρ φράουλες κατεψυγμένες
- 1 κτσ ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Instructions
Για τη βάση
- Βάλτε όλα τα μπισκότα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και σπάστε τα πολύ μικρά με έναν πλάστη, ή απλά βάλτε τα στο μπλεντεράκι.
- Ανακατέψτε τα μπισκότα με τη βρώμη, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τα στη βουτυρωμένη φόρμα.
- Πιέστε καλά και βάλτε το στο φούρνο στους 180°C πάνω/κάτω για 10 λεπτά.
- Βγάλτε το από το φούρνο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
- Τώρα χαμηλώστε το φούρνο στους 160°C.
Για το μείγμα κρέμας τυριού
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και προσθέστε τα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Αφήστε τα στην άκρη.
- Χτυπήστε τη ζάχαρη, τους σπόρους από το λοβό βανίλιας και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το κορν φλαουρ και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατέψτε σε αυτό το μείγμα την κρέμα γάλακτος με τη λιωμένη σοκολάτα.
Μείγμα φράουλας
- Ζεσταίνετε τις φράουλες σε ένα τηγάνι και τις πολτοποιείτε.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.
Συνθέτουμε το τσιζκέικ
- Περάστε τις φράουλες μέσα από ένα κόσκινο, στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά.
- Βγάλτε τη βάση του κέικ από το ψυγείο και απλώστε προσεκτικά το μείγμα σε αυτήν και ισιώστε το.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά στο φούρνο στους 160°C πάνω/κάτω.
- Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα (ή για τουλάχιστον 3 ώρες).
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.