Ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό με πλούσια γεύση καρύδας
Η βάση του μπισκότου σοκολάτας είναι τραγανή και νόστιμη, ενώ η κρέμα καρύδας με το τυρί κρέμα και τα αυγά δημιουργεί μια αφράτη και κρεμώδη υφή. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που θα σας κάνει να λιώσετε!
Η πρώτη μπουκιά είναι γεμάτη από την πλούσια γεύση της καρύδας. Η κρέμα είναι τόσο απαλή και κρεμώδης που λιώνει στο στόμα σας. Η βάση του μπισκότου σοκολάτας προσθέτει μια νότα τραγανότητας που ισορροπεί τέλεια με την απαλότητα της κρέμας.
Αν είστε λάτρης της καρύδας, τότε αυτό το τσιζκέικ είναι το ιδανικό γλυκό για εσάς. Είναι δροσερό και απολαυστικό, και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό του καλοκαιριού.
Μια λαχταριστή συνταγή που με λίγες παρεμβάσεις από εσάς θα έχετε φτιάξετε το δικό σας τσιζκέικ καρύδας
Φανταστείτε τη γεύση της τραγανής βάσης που λιώνει στο στόμα σας, ακολουθούμενη από την κρεμώδη και βελούδινη κρέμα καρύδας. Η βανίλια και ο χυμός λεμονιού δίνουν μια λεπτή γεύση, ενώ η τριμμένη κουβερτούρα προσθέτει μια επιπλέον νότα γλυκύτητας.
Είναι το τέλειο γλυκό για να απολαύσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή για να ικανοποιήσετε την λιγούρα σας οποιαδήποτε στιγμή.
Cheesecake καρύδας
Ingredients
Βάση
- μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ βούτυρο
- 1 κτγ χυμό λεμονιού
- 50 γρ καρύδα σε νιφάδες
Επικάλυψη
- 450 γρ τυρί κρέμα
- 2 αυγά
- 85 γρ ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλια
- 100 ml κρέμα καρύδας
- χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι
- 50 γρ καρύδα τριμμένη
- κουβερτούρα κατά βούληση
Instructions
Βάση
- θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέστε τις νιφάδες καρύδας, το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατέψτε τα όλα μαζί και τοποθετήστε τα στον πάτο μιας λαδωμένης και αλευρωμένης φόρμας για κέικ. ( Απλώστε καλά και πιέστε καλά προς τα κάτω).
Γέμισμα
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Χρησιμοποιήστε τα χτυπητήρια του μίξερ χειρός σας.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το πρώτο αυγό, ανακατέψτε ξανά και στη συνέχεια προσθέστε το δεύτερο αυγό και ανακατέψτε μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Τώρα προσθέστε την κρέμα καρύδας, την τριμμένη καρύδα, τον πολτό βανίλιας και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο, αρκετά υγρό μείγμα.
- Απλώστε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότων και ψήστε στους 160 °C για περίπου 60 λεπτά (προσέξτε να μην σκουρύνει πολύ στην κορυφή, αν συμβαίνει αυτό, απλά βάλτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω από το κέικ. )
- Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια μπορείτε να το διακοσμήσετε με λίγη κουβερτούρα αν θέλετε.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.