Μπισκότα Βουτύρου με κομματάκια Σοκολάτας

Μια Γλυκιά Απόλαυση για Όλους!

Ψάχνετε για μια συνταγή για μπισκότα που είναι νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή τους και αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους; Τότε τα μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Αυτά τα μπισκότα είναι:

  • Τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά
  • Γεμάτα με πλούσια γεύση βουτύρου και σοκολάτας
  • Πανεύκολα στην παρασκευή τους, με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας
  • Ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ, ένα επιδόρπιο ή μια γλυκιά λιχουδιά

Μπισκότα Βουτύρου με κομματάκια Σοκολάτας

Μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας, νόστιμα, εύκολα και αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους, η τέλεια επιλογή!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Επιδόρπιο, μπισκότα

Ingredients
  

  • φλιτζάνια βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο ή μαργαρίνη
  • φλιτζάνια ζάχαρη
  • φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 πακέτο σοκολάτα ημίγλυκα κομματάκια

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
  • Ανακατέψτε το βούτυρο, τις ζάχαρες, τη βανίλια και τα αυγά σε μεγάλο μπολ με κουτάλι.
    Προσθέστε και ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
    Ρίξτε και τα κομματάκια σοκολάτας και κάντε ένα τελευταίο ανακάτεμα για να μοιραστούν σε όλη τη ζύμη.
  • Ρίξτε τη ζύμη με στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους σε ταψί που έχετε στρώσει με φύλλο ή σιλικόνη ψησίματος.
  • Ψήστε 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε από το ταψί σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Keyword βανίλια, Σοκολάτα

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας στη ζύμη.
  • Για πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε τα για 1-2 λεπτά περισσότερο.
  • Μπορείτε να φυλάξετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή απόλαυση!


Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα