Απολαύστε την υπέροχη γεύση της σπιτικής μηλόπιτας με αυτή την εύκολη συνταγή. Φτιαγμένο με φρέσκα μήλα, μια βουτυρένια κρούστα και μια πινελιά κανέλα, αυτό το κλασικό επιδόρπιο είναι το ιδανικό γλυκό για μερικές στιγμές απόλαυσης. Από την προετοιμασία των μήλων μέχρι την ανάμειξη της ζύμης και το ψήσιμο μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, θα εκπλαγείτε με το πόσο απλό είναι αυτό το γλυκό. Σερβίρετέ το ζεστό, με μια μπάλα παγωτό από πάνω για μια ακόμα πιο απολαυστική νότα. Είτε ψάχνετε για ένα ζεστό φθινοπωρινό επιδόρπιο είτε για ένα γλυκό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αυτή η μηλόπιτα δεν θα σας απογοητεύσει!
Μηλόπιτα: Το Τέλειο Comfort Επιδόρπιο
Ingredients
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κτσ κορν φλάουρ
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- κανέλα σε σκόνη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 κτγ βανίλια
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κτγ μπέικιν πάουντερ
Instructions
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα λεπτοκομμένα μήλα, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και λίγη κανέλα σε σκόνη.
- Απλώστε τα μήλα ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, πυρέξ ή άλλη φόρμα για ψήσιμο που έχετε.
- Σε ένα ξεχωριστό μεσαίο μπολ, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 μεγάλο αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και ½ φλιτζάνι γάλα.Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ στα υγρά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί, απλώνοντάς το ώστε να τα καλύψει καλά.
- Ψήστε στους 175°C για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε τη μηλόπιτα με μια μπάλα παγωτό από πάνω, αν θέλετε.
Δημιουργήστε Δικές Σας Παραλλαγές με Διάφορα Φρούτα!
Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό επιδόρπιο, αλλά μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε νέες γευστικές εκδοχές χρησιμοποιώντας διάφορα φρούτα.
Ακολουθούν μερικές ιδέες για να σας εμπνεύσουν:
- Ροδάκινο: Χρησιμοποιήστε ώριμα και ζουμερά ροδάκινα για μια γλυκιά και αρωματική πίτα. Η βουτυρένια κρούστα θα αναδείξει τη φυσική γλυκιά του φρούτου, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό.
- Μούρα: Για μια πιο ζωντανή και ξινή γεύση, αναμείξτε φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα, όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα ή ακόμα και μπλε μούρα. Η έντονη γεύση των μούρων θα προσδώσει στο επιδόρπιο μια μοναδική χαρά.
- Κεράσι: Χρησιμοποιήστε γλυκά ή ξινά κεράσια (χωρίς κουκούτσια) και ανακατέψτε τα με λίγη ζάχαρη για να δημιουργήσετε ένα επιδόρπιο γεμάτο γεύση. Η έντονη γλύκα των κερασιών θα σας κατακτήσει!
- Ανάμεικτα Φρούτα: Για μια πιο πολύπλοκη γεύση, συνδυάστε διάφορα φρούτα, όπως μήλα, ροδάκινα, μούρα και αχλάδια. Κάθε δαγκωνιά θα σας προσφέρει μια έκπληξη!
- Μάνγκο: Για μια τροπική νότα, κόψτε σε φέτες ώριμα μάνγκο και ανακατέψτε τα με ζάχαρη και μια πινελιά χυμό λάιμ. Η γεύσης τους θα σας μεταφέρουν σε έναν εξωτικό παράδεισο.
- Αχλάδια: Τα αχλάδια, ειδικά όταν είναι ώριμα, προσφέρουν μια λεπτή γλυκιά και μια μαλακή υφή, ιδανική για ένα επιδόρπιο που θυμίζει φθινόπωρο.
- Φρούτα του Δάσους: Χρησιμοποιήστε φρούτα όπως βατόμουρα, σμέουρα και σταφίδες για μια πίτα γεμάτη γεύση και αρώματα της φύσης.
Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με συνδυασμούς φρούτων ή ακόμα και με μπαχαρικά, όπως κανέλα, γαρίφαλο ή βανίλια, για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές συνταγές.
Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, και κάθε επιδόρπιο μπορεί να γίνει μια νέα γευστική περιπέτεια!
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.