Μηλόπιτα: Το Τέλειο Comfort Επιδόρπιο
Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συχνά συναντάμε στα σπιτικά τραπέζια, γιατί να μην δοκιμάσουμε νέες γευστικές παραλλαγές σε έναν κόσμο γλυκών απολαύσεων!
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, Φρούτα
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κτσ κορν φλάουρ
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- κανέλα σε σκόνη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 κτγ βανίλια
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κτγ μπέικιν πάουντερ
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα λεπτοκομμένα μήλα, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και λίγη κανέλα σε σκόνη.
Απλώστε τα μήλα ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι, πυρέξ ή άλλη φόρμα για ψήσιμο που έχετε.
Σε ένα ξεχωριστό μεσαίο μπολ, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 μεγάλο αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και ½ φλιτζάνι γάλα.Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ στα υγρά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί, απλώνοντάς το ώστε να τα καλύψει καλά.
Ψήστε στους 175°C για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε τη μηλόπιτα με μια μπάλα παγωτό από πάνω, αν θέλετε.
Keyword γλυκό, Γρήγορα, Εύκολα, Φρούτα