Μανιταρόσουπα με πλευρώτους

Μια απλή σούπα με μανιτάρια πλευρώτους που μπορείτε να φτιάξετε για βραδινό ή να προσφέρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο!

Μανιταρόσουπα με πλευρώτους

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Σούπες
Servings 4

Ingredients
  

  • 1.5 λίτρο νερό ζεστό ή ζωμό λαχανικών
  • ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ¼ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι ρύζι μάυρο
  • 4 κτσ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό (το ασπράδι)
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)

Instructions
 

  • Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κομματάκια.
    ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.
    4 κτσ ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε 3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα.
    1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
    1.5 λίτρο νερό, ¼ φλιτζάνι άνηθο, ¼ φλιτζάνι μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
  • Όταν η σούπα πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
    ¼ φλιτζάνι ρύζι
  • Σ’ ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζεστό ζουμί της σούπας, αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    1 αυγό, 1 λεμόνι
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

photocredit:vegancocotte.com

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα